Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Danskerne fik erfaring ved A-Cat EM

Årets EM i A-cat klassen er netop sejlet i Barcelona. Bedste dansker blev Tom Bøjland på 53. plads. Han giver her en rapport om klassen, hvor alle snart bliver foilende, som i America's Cup.

Af Troels Lykke |

Årets EM i A-cat klassen blev sejlet den forgangne uge i Barcelona - at kalde det et EM er måske så meget sagt, idet det bedste australiere samt et par gode amerikanere også dukkede op og satte deres fingeraftryk på resultaterne - så et "miniVM" er ikke helt ved siden af.

Det fortæller Tom Bøjland, tidligere 505-sejler, nu A-Cat freak. Han fortæller videre:

Europamester i det 90 både store felt blev - lidt overraskende Manuel Calavia fra Spanien - Australske Steve Brewin vandt stævnet, men kan som ikke-europæer ikke vinde titlen. Den regerende verdensmester Mischa Heemskerk blev nr. 8

Bedste danskere blev hjemme

De danske både førte dog en anelse mere tilbagetrukket tilværelse i feltet.

Af forskellige årsager havde de bedste danske både ikke mulighed for at deltage, så derfor var 3 nye sejlere i klassen med en samlet erfaring i klassen på godt 1,5 år repræsenterede Danmark efter bedste evne.

Bedste dansker blev Tom Bøjland på en 53, plads, Frank Lavrsen blev nr, 59  og endelig blev Henrik Pedersen nr. 82.

Stævnet var præget af optimale vindforhold med 4-10 m/s og høj sol stævne igennem samt perfekte forhold i Barcelona International Sailing Center. alle 9 sejladser kørte som på en snor for arrangørerne.

Snart foilende

A-cat klassen er en udviklingsklasse og det som 80% af feltet havde opgraderet med denne gang var vinglets på rorene samt at nogle få både var gået fra C sværd til J sværd for at få mere lift.

Dog skal det bemærkes at de både der vandt var rimeligt standard, blot med bedre sejlere, men det er kun et spørgsmål om få år, så er A-catten foilende under de fleste forhold.

Yderligere billeder & resultater her
 www.catsailingnews.com
 www.a-cat.org
 www.vela.bisc.cat

content-loader
content-loader
content-loader