Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Starten i Øresund.

Beretning fra Sejlklubben Københavns korte 2-Star

Matcher 31-skipper Anders Dylov og gasten Jon vandt Sejlklubben Københavns 2-Star sejlads på 15 sømil. Det blæste 4 - 6 m/sek. fra øst.

Af Troels Lykke |

- Det var en fantastisk søndag 25. august med sol fra en skyfri himmel og en sejlads kun for to mand.

Det fortæller Anders Dylov, der ejer en vis Matcher 31, som efterhånden har vundet en del i Københavns-området. Han forklarer videre:

- Efter et skippermøde, hvor banen blev besluttet, sejlede vi ud til startlinjen, og så at dommeren satte et flag, der indikerede en styrbord bane i stedet for en bagbord - NÅ!

- Starten gik, og vi kom af sted 2 sekunder efter skuddet. Vi var første båd ved topmærket – som var Tårbæk rev bøje – derfra til Flakfortet også sb-rundt.

- Der mødte vi bl.a. Kurt i sin L29. Han sejlede den anden vej rundt! Vi lod
som ingenting og satte vores spiler for at komme hjemover mens vi på vejen holdt syd om Middelgrunden.

- Hele banen rundt var vi tæt forfulgt af JeanMørck i en Hanse 371, men forbi kom han ikke, vi var første båd i mål 35 sek. foran Jean.

Altså, perfekt sejlads

Altså perfekt sejlads, dog med et underligt tvist, da vi mødte vi flere af de andre konkurrenter som sejlede den anden vej rundt om Fortet! 

Det viste sig, at der havde været total forvirring omkring banen, som ingen sejlede 100% korrekt. Banen var styrbord rundt, men kun rundt om Middelgrundsfortet, ikke Flakfortet, så vi sejlede 5 sømil for langt, det gjorde alle bådene.

Seks både sejlede dog nord om Middelgrundsfortet på vej hjem, derfor blev de diskvalificeret! Men der var fire både som gjorde det rigtigt, altså syd om Middelgrunden, og det var blandt andet os.

Andre fire både sejlede banen bagbord rundt.

Det gav ekstrem spænding ved præmieuddelingen, hvor alle gik spændt rundt og ventede på dommerens resultatberegninger.

Men vi vandt altså vores løb, mens Kurt i L29'eren vandt den anden sejlads bagbord rundt. Da alle sejlede lige langt, og vi havde den hurtigste præmietid og blev vi også overaltvindere, fortæller Anders Dylov.

Anders og Jon vandt.

Anders Dylov styrer sin Matcher 37.

content-loader
content-loader
content-loader