Gå til hoved-indhold
Adam Malling er medlem af Hellerup Sejlklub, hvor han i dag sejler OK-jolle.Kapsejlads
Adam Malling er medlem af Hellerup Sejlklub, hvor han i dag sejler OK-jolle.

OK-sejler ny elitetræner i Olympisk Sejlsport Øst

På mandag tiltræder 47-årige Adam Malling i en ny halvtidsstilling som talent- og elitetræner i Olympisk Sejlsport Øst. Han afløser Jakob Holst. - Jeg er god til at motivere andre, siger Adam Malling.

Af Troels Lykke |

Adam Malling har en mangeårig sejlerbaggrund i en række forskellige klasser, blandt andre Yngling, Laser, 505, 18 Footer og 49er - i hvilken han forsøgte at kvalificere sig til OL i 2000.

Han har ikke tidligere været sejlsportstræner på højt niveau, og i det hele taget er han en person med en bredt funderet og anderledes profil end den tradtionelle elitetræner.

"Adam er en person, der gør tingene på sin egen måde. Han har samtidig en ærgerrighed og en vilje til at motivere - og aldrig acceptere, at det næstbedste er godt nok. På den måde repræsenterer han et frisk pust til trænermiljøet, og vi er rigtigt glade for at kunne byde ham velkommen i O.S.Øst," siger adm. direktør Anders Kristensen, KDY.

Sportschef: Vi har brug for at bryde vaner

Sportschef i Dansk Sejlunion Thomas Jacobsen siger om træneransættelsen:

"Jeg ser Adam som en utroligt spændende profil. Han er et nyt og ubeskrevet trænernavn, til gengæld har han en solid baggrund som både elitesejler og motivationscoach. Vi har brug for at bryde vores vaner og mønstre en gang i mellem. Adam er en person, der kan tilføre ny dynamik, og jeg er overbevist om, at han kan finde nye veje i vores talent- og elitearbejde."

Adam Malling er tømreruddannet, og han arbejder til daglig arbejder som selvstændig tømrer - hvilket han fortsætter med på nedsat tid. Han har imidlertid også prøvet meget andet. Blandt andet har han i en periode arbejdet med unge ultilpassede teenagere på en institution i Nordjylland.

Foruden sin tømrervirksomhed driver han kurser i teambuilding baseret på Stand Up Paddling. Via  SUP'erne får han sine kursister til at bryde personlige grænser og opleve, at de kan meget mere, end de selv tror.

Har positivt menneskesyn

Adam Malling har selv padlet i flere år på topniveau og blandt andet vundet German SUP Challenge 2011, derudover har han fungeret som coach og træningspartner for den danske 2013-verdensmester Casper Steinfath.

"Jeg er god til at motivere andre, og jeg har et åbent og positivt menneskesyn, som jeg bruger aktivt. Mit fokus bliver, at hver eneste sejler finder glæden og motivationen i den daglige træning. Elitesejlsport skal være sjovt, det må aldrig føles som et arbejde. Via glæden og gejsten tror jeg på, at sejlerne finder det sidste ryk, der løfter dem fra at være gode til at blive exceptionelle," siger Adam Malling.

content-loader
content-loader
content-loader