Gå til hoved-indhold
Der var ikke nok X-35ere klar til Royal Ocean Cup i år. Foto: Mick Anderson/Sailingpix.dkKapsejlads
Der var ikke nok X-35ere klar til Royal Ocean Cup i år. Foto: Mick Anderson/Sailingpix.dk

Royal Ocean Cup på Bornholm udsat til 2014

Flere lande, som havde meldt sig til stævnet, kunne i år ikke stille med hold og de både, som Notice of Race krævede, fortæller KDY og Bornholm Baltic Race Week.

Af Troels Lykke |

Kongelig Dansk Yachtklub og Bornholm Baltic Race Week bag ”Royal Ocean Cup”, stod i år klar med et brag af et stævne.

Derfor er det ekstra ærgerligt, at beslutningen om 12 måneders udsættelse, er den eneste rigtige.

Det fortæller Lars Ive fra KDY og Martin Steen Jørgensen fra Bornholm Baltic Race Week. De fortæller videre i en pressemeddelelse.

Udfordringen ligger på deltagersiden, hvor flere lande, som havde meldt sig til stævnet, ikke kan stille med det hold og de både, som de skulle i følge Notice of Race.

Problemer med X-35erne

Der har især vist sig store problemer omkring den såkaldte One Design båd X-35, som arrangørerne havde troet, at der ville være tilstrækkelig til stede af i området, da de afvikler VM i Malmø i august måned.

Men den forudsætning har været forkert. Og derfor er en del af de hold, der var tilmeldt ikke kunnet finde en X-35 til at deltage på holdet

På den baggrund har ”Royal Ocean Cup” har fået nogle sene afbud, der gør at deltagerantallet nu er nede på et niveau, hvor det ville være misbrug af tilliden fra hele Bornholm, at gennemføre stævnet i 2013.

Ligesom kvaliteten af stævnet ikke vil kunne leve op til de sportslige ambitioner, som har været hele grundlaget for arrangementet.

Sejlsportens Champions League

”Royal Ocean Cup” skal være sejlsportens svar på Champions League, eventen skal være med til at sætte Bornholm på det maritime verdenskort.

Det skal fortælle den gode historie om Bornholm, som både en solskinsø, men også med et spændende innovativt erhvervsliv.

KDY og BBRW mener fortsat at ideen med at holde en holdsejlads for store både på Bornholm, er en god og bæredygtig ide. Men der skal justeres i bådtyper og tilmeldingsproceduren, for at opnå det store stævne, som ”Royal Ocean Cup” lægger op til.

Det vil ske i august måned, så Bornholm kan være vært for det brag af en event, alle ønsker, i 2014, Det skal understreges, at dette ikke er en aflysning, men alene en udsættelse.

Udsættelse har økonomiske konsekvenser

Beslutningen er taget i respekt, for at opnå det gode stævne, som deltagere, samarbejdspartnere, arrangører og ikke mindst Bornholm har fortjent.

Udsættelsen har naturligvis en række økonomiske konsekvenser for alle involverede.

Disse vil blive håndteret respektfuldt efterfølgende. Alle involverede tager arbejdstøjet på igen og knokles for det fælles projekt i 2014 i Nexø Havn og ser den hidtidige arbejdsindsats, som en fælles investering i fremtiden.

Og ikke mindst vil der blive lagt mange ressourcer i at sikre en så tidlig tilmelding til 2014, at vi langt mere præcis, end det har været tilfældet i år, kan planlægge og dimensionere, fortæller de KDY og BBRW.

content-loader
content-loader
content-loader