Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Dansk familie filmer pukkelhval i Middelfart

30 tons Pukkelhval, som i længere tid har huseret i de danske farvande, var så nysgerrig, at den kom helt tæt på familie, som sejlede i Lillebælt.

 

Af Troels Lykke |

Da Anita Sørensens familie i går var ude at sejle ved Middelfart, blev de noget overraskede over, at få en usædvanlig gæst som følgeskab.

Den pukkelhval, som igennem længere tid har huseret i de danske farvande, viste sig nemlig at være så nysgerrig, at den kom helt tæt på familien, som var ude at sejle.

Flere har set pukkelhvalen svømme rundt, men det er kun lykkedes for ganske få at fotografere hvalen. Men familien Sørensen fra Brædstrup var så heldige, at de havde et kamera med sig - og de fik selskab af hvalen i længere tid, end de fleste har fået.

- Den svømmede, så vi kunne se den i omkring 20 minutter - og til sidst kom den også helt hen til båden. Så vi havde god tid til at finde kameraet frem, siger Anita Sørensen til TV2.dk.

Der er ingen af os, der har set en så stor hval før, så det var et stort øjeblik. Børnene blev ellevilde, og glæder sig rigtigt meget til at komme i skole, så de kan vise billderne for deres klassekammerater, siger Anita Sørensen.

Pukkelhval tilhører bardehvalerne. Det er en temmelig stor hval, der bliver omkring 15 meter lang og vejer omkring 30 tons.

Mor og unge på afveje

Fiskeri - og Søfartsmuseets hvaleksperter i Esbjerg har fået meldinger om, at en pukkelhval og hendes unge var observeret i den sydlige ende af Snævringen, mellem Skamling og Fønsskov.

- Vi må formode, at der er tale om en mor og hendes unge, som fouragerer i Lillebælt, og som helt tydeligt er kommet på afveje i forhold til deres normale farvand, der er Nordatlanten, siger Ragnhild Skov, der er biolog på Fiskeri - og Søfartsmuseet til fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader