Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Spækhuggeren er ikke bare en hval, men også den største delfinart i verden. Den er geografisk set det næstmest udbredte pattedyr på jorden (næst efter mennesker).

Møder dræberhval på SUP - se nervepirrende optagelse

27-årige kiwi Luke Reilly stod på sit SUP-board ved Kuaotunu i New Zealand, da en dræberhval tjekkede ham ud i fem minutter. - Jeg var nervøs og tænkte hvad víl den her fyr gøre, siger han.

Af Troels Lykke |

Se klippet her

Spækhuggere har en tydelig farvemarkering, med en sort ryg, hvidt bryst og hvide sider, og en hvid plamage over og bag øjet.

Hanner kan blive op til 9,5 meter lange og veje over 6 tons; det er rapporteret, at et par enkelte store hanner har været nær 8 tons tunge.

Hunnerne er mindre med en længde på op til 8,5 meter og en vægt på omkring 5 tons. Den længste spækhugger der er målt, var en han fra staten Washington, der blev målt til 9,8 meter.

Spækhuggeren er det næstmest udbredte pattedyr i verden efter mennesket. De findes i alle have, inkl. Middelhavet og det Arabiske Hav. Køligere tempererede og polare områder er dog foretrukne leveområder. Selvom de ses på dybt vand, foretrækker de generelt kystnære områder.

Spækhuggeren er især koncentreret i det nordøstlige Stillehav, hvor Canada kurver ind i Alaska, ud for Island og ud for det nordlige Norge.

Kilde: Wikipedia

content-loader
content-loader
content-loader