Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Masten har også fået et slag og stød, da de rammer grunden, alt i alt tror jeg desværre at Vestas-båden er totalskadet, siger Jørgen Jensen. Foto: Alvimedica

Dansk bådebygger: Vestas-båden bliver totalskadet

Bådebygger Jørgen Jensen tror Vestas VO 65er er helt færdig, som båd efter den ramte koralrev med 19 knob. - Båden hviler meget af sin vægt på skroget, der vil delaminere, siger han til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Pressechef Michael Zarin fra vindmølleselskabet Vestas krydser fingre for, at båden kan fortsætte i Volvo Ocean Race.

- Det er klart, at vi håber, at vi kan fortsætte. Vi er klogere på, om det er muligt, når vi har dannet os et overblik over skaderne på båden, siger Michael Zarin til TV 2 Sporten.

Men det er meget tvivlsomt om det sker. En erfaren dansk bådebygger, Jørgen Jensen, fortæller nemlig til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk, at det ser håbløst ud.

- Båden står og banker op af revet og kommer der tidevand i området kan den tage endnu mere skade. Den 14 tons tunge båd hviler meget af dens vægt på kølen og det belaster skroget og er med til at delaminere kulfiberen. Og ødelægges bunden på et stort område kan den have meget svært ved at blive til båd igen. Samtidig vil saltvandet, der er trængt ind, ødelægge hydraulik og al elektronik. Masten har også fået et slag og stød, da de rammer grunden, alt i alt tror jeg desværre at Vestas-båden er totalskadet, selvom jeg håber det modsatte, forklarer Jørgen Jensen.

Stig Westergaard, tidligere jordomsejler, siger om en evt. redning af båden.

 -Det kræver at der kommer et supplyskib med en kran på, som kan løfte båden fri af revet ellers vil den gå helt i stykker, når det flyttes.

content-loader
content-loader
content-loader