Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

To på X-40: 16 bomninger i det sydfynske i kraftig vind

I videoen ses start, manøvre og krævende spilerbomninger i kraftig vind i mørke i Classic Fyn Rundt, fortæller Henrik Jørgensen, der med Jan Hansen blev ni overalt efter DH og tre i doublehand.

Af Troels Lykke |

Henrik Jørgensen, ejer af X-40eren X²box i Rungsted, har i nu flere år dannet duo med Quantum-sejlmageren Jan Hansen til diverse tomands-sejladser.

I toppen kan ses en fin video med en meget travl besætning under Classic Fyn Rundt.

Henrik Jørgensen skriver:

- I det Sydfynske havde vi ikke mindre end 16 bomninger… de fleste gode, men når instrumenterne laver blackout i en bomning i 13 m/sek. vind lige før midnat i det sydfynske øhav (7:35 min inde i videoen) og kobler selvstyreren af kan alt ske. Heldigvis klarede vi alle problemerne uden havari!

Han takker mandskabet i Kerteminde Sejlklub for en god Classic Fyn Rundt:

- Der skal lyde en STOR tak til Kerteminde Sejlklub, Morten Grove og alle medhjælperene for en særdeles fantastisk afvikling af Classic Fyn Rundt i weekenden. De havde var sørget for det hele ... frisk vind (hele vejen rundt), dramatik (nattebomninger), infight, grundstødninger (gæt hvem (brødrene Ibsen, red.), kulde og massere af kryds, skriver Henrik Jørgensen, der igen sejler sejladsen i 2015.

X-40eren fra Rungsted fik en af de bedste starter i doublehand-løbet og fører her på vej ud af Kerteminde Bugten. Foto: Troels Lykke

Se minbaad.dks galleri fra sejladsen (som rigtige mænd sejler:-)

content-loader
content-loader
content-loader