Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinder Flemming Palm i Folkebåd fra Kerteminde. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Visione kom først i Classic Fyn Rundt - men Folkebåd vandt

18 timer og 40 minutter brugte Per Weiskvist med sin Visione. Folkebåd med Flemming Palm brugte 9 timer og 10 minutter mere, men vandt på DH. Se minbaad.dk-fotos og resultater. Ros til DS.

Af Troels Lykke |

Classic Fyn Rundt 2014 er nu overstået.  Vejret var præget af vestlig vind, op til 10-12 m/sek. Sejlerne på 102 både blev sendt nord om, med Fyn om bagbord, 92 gennemførte.

Nord for Fyn var der sø og stærk vind. Efter Lillebælt var det spiler sejlads for de fleste. Vejret var hårdt nok til at det kostede sejl, bl.a. "Zenia" fra Kerteminde ødelagde sit flyvesejl, og udstyr for nogle.

Svendborg Sund gav medstrøm i svag vind til nogle og modstrøm til andre, men efter Thurø Rev gik det stærkt op mod Storebælts broen.

Desværre blev nogle af de bageste fanget i et vindhul. Lørdag morgen kl. 05.25.23 gik "Visione 3.1" fra Kerteminde i mål som første båd og tog Line's Honours, fortæller stævneleder Morten Grove på Classic Fyn Rundt 

Tiden på 18 timer, 40 minutter og 23 sekunder var personlig rekord for båden, en Jason Ker konstruktion. Omkring 20 timer senere søndag morgen kl. 00.59.25 gik "Vax" i mål som sidste båd i Classic Fyn Rundt 2014.

Sej Folkebåds-besætning

Flemming Palm og besætning i Folkebåd vandt overalt efter DH, viser resultatlisten. Minbaad.dk fulgtes med Folkebåden hele tiden i Drabant 24, men ved Storebæltsbroen stak de fra os, da skipper gik ned og sov:-)

Stævneleder og officials takker for en god og velgennemført sejlads, der bød på udfordringer og hvor mange fik flyttet deres personlige grænser, fortæller stævneleder Morten Grove, der fortæller videre:

- Det er dejligt at se de mange venner som Classic Fyn Rundt har. Tak til de mangeårige deltagere fra klubber rundt omkring i landet, til F22'eren "Linet2", der sammen med "Concurbine" var flerskrogsdeltagerne, men især til "Qmax" der med sin unge besætning udgjorde et frisk pust, især efter sejladsen i klubhuset. Vi håber at se jer alle til næste år.

Ros til Dansk Sejlunion og DH-system

En Drabant 38 mødte op uden et målebrev fra DH, torsdag før sejladsen gik i gang fredag, men den fiksede Michael Jeremiasen i Dansk Sejlunion.

- Folk har så travlt med at kritisere Dansk Sejlunion og DH-systemet, men de sørgede altså for at Drabant 38eren Katinka fik nyt målebrev, da der var et ejerskifte. Det var bare service. De ønskede ikke at sejle i turfeltet men efter DH mod os andre, siger Claus Hamdrup til minbaad.dk

Han sejlede Classic Fyn Rundt for 25. gang i sin Drabant 38. Og det var 44. gang han sejlede kapsejlads rundt om Fyn

Formand sejlede med

Kerteminde Sejlklubs formand Jørgen Larsen sejlede med.

- Det var en rigtig god tur, og der skal lyde en stor tak til holdet bag Classic Fyn Rundt, som atter engang lavede en fantastisk sejlads. Om bord på vores båd "Flyer" af Kerteminde fik vi også vores øjeblikke, bl.a. med et forsejl ved Avernakø i 13 m/s. Vi tabte det interne klubmesterskab til "Xofia", men vi kommer stærkt igen til næste år.

Per Weiskvist kom igen først Classic Fyn Rundt. - Nu gør vi klar til Aarhus Big Boat efter vi får målt vores båd til ORC, vi planede 16,2 knob ved Lyø, herlig sejlads, siger Per Weiskvist.

Se minbaad.dks galleri fra sejladsen

Se Per Størup Lauridsens super fotos

content-loader
content-loader
content-loader