Gå til hoved-indhold
En del både blev målt ind til ORCi i 2013. Her arbejdes der sent i Tuborg havn. Foto: Foto Jette Dalegaard/Dansk SejlunionKapsejlads
En del både blev målt ind til ORCi i 2013. Her arbejdes der sent i Tuborg havn. Foto: Foto Jette Dalegaard/Dansk Sejlunion

KDY & Egå vil have ORCi VM til Danmark i 2016

Direktør for KDY, Christian Lerche er på vej til årsmøde i ISAF på Mallorca. Her vil han, sammen med repræsententer for Egå Sejlklub og Sport Event Denmark, forsøge at få ORCi til Danmark i 2016.

Af katrine bertelsen |

I de kommende dage mødes sejlsportens internationale organisation ISAF til årsmøde i Palma på Mallorca. Et specielt punkt er vigtigt for Egå Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub.

De deltager sammen med Sport Event Denmark for at overbevise ORC (Offshore Racing Council) om at ORCi VM i 2016 skal afholdes af de to sejlklubber i Tuborg Havn.

I 2016 fejrer KDY som Danmarks ældste sejlklub sit 150 års jubilæum. I den anledning sætter klubben alle sejl til på kapsejladsfronten for at få de helt store stævner til Danmark sammen med andre sejlklubber. Egå Sejlklub er den rigtige partner, når det drejer sig om kapsejlads for store kølbåde. Derfor er partnerskabet oplagt.

Hvert andet år afholdes ORC International VM i Nordeuropa. Sidst i 2014 i Kiel, hvor 155 store kapsejladsbåde deltog. De danske sejlklubber håber på tilsvarende opbakning til det kommende stævne i 2016.

Under stævnet sejles der i alt 6 dage både på korte op/ned baner samt en kort og en lang distancekapsejlads. Den korte sejlads vil gå rundt i Øresund tæt langs kysten, hvor der flere steder planlægges gode muligheder for tilskuerne. Den lange bane på 20-24 timers sejlads vil, afhængigt af vejrudsigten, gå til enten Kattegat eller Østersøen.

Lars Lundov fra Sport Event Denmark, Michael Quist (Egå) og Christian Lerche (KDY) skal søndag morgen overbevise ORC om, at klubberne er de rette værter for stævnet i 2016. Afgørelsen træffes onsdag den 5. november.

content-loader
content-loader
content-loader