Gå til hoved-indhold
Elan 400 Performance kan ses på Boot i Düsseldorf fra 18. januar.Kort Nyt
Elan 400 Performance kan ses på Boot i Düsseldorf fra 18. januar.

Pigsborg Marine i Kolding sælger nu Elan Yachts

En ny serie Elan Yachts i Begunje i Nordslovenien, sælges nu af Pigsborg Marine. Elan 320 Performance, Elan 360 Performance og Elan 400 Performance udstilles i Düsseldorf.

Af Troels Lykke |

Samarbejdet med Pigsborg Marine er kommet i stand efter Blue Yachting i Bremen i Tyskland fik forhandlingen af Elan sejlbåde for Danmark og Tyskland.

Pigsborg Marine og Blue Yachting har i flere år samarbejdet om det franske mærke Harmony Yachts, det fald naturligt at forsætte med Elan, da muligheden bød sig.

Valget faldt på Elan da Ulrich Schürg, indehaveren af Blue Yachting, går ind for anderkendelsen der ligger i at være nomineret i European Yacht for the Year.

- De fleste mærker han forhandler har på et tidspunkt været nomineret. Elan har siden 2005 haft 7 nomineringer og 3 kåringer. Det må siges, at være en stærk anderkendelse. Samtidig har Elan to serier, der tilsammen dækker markedet rigtig godt, inden for hurtige sportslige sejlbåde og lækre turbåde med højt komfort niveau, fortæller Kristjan Pigsborg i en pressemeddelelse.

Elan-bådene præsenteres på den internationale bådudstillingen BOOT i Düsseldorf fra d. 18. til 26. januar 2014.

Hele tre modeller udstilles, Elan 320 Performance, Elan 360 Performance og Elan 400 Performance. Focus er langt på Düsseldorf, da Bella Centeret afholder ikke stor indendørs bådudstillingen i 2014, som de ellers vanen tro gør hvert andet år.

- Elan-bådene er bygget i et lyst og moderne design med hurtige skroglinjer og lavt fribord, der gør dem velegnet til cruising og kapsejlads. De er meget veludstyret med Harken spil, Volvo Penta motor med S-drev og Selden rig. Elan bådene er opdelt i to serier, en Performance serie og Impression serien der er en rendyrket cruising båd, fortæller Kristjan Pigsborg.

Kahytten i Elan 400 Performance

Performance serienmed knækspant og dobbeltrat

Performance serien er både fra 32 til 45 fod, vægten er langt på sportslige sejlegenskaber og moderne design.

Performance serien kendetegns ved alle bådene er designet med knækspant, for at et smallere skrog end traditionelt. Alle modellerne har dobbeltrat som letter passagen i cockpittet, rorgængeren kan komme langt ud i borde og få frit udsyn til forsejl.

Elan Performance nyder godt af Rob Humphreys erfaring med designet af VOR70 (Volvo Ocean Race), der har bidraget med dobbeltror, T -formet køl, bovspryd og skrog med minimal vandmodstand.

Elan Performance S serie for dem der elsker vægt optimeret både med syv procent lettere skrog, sammensat hovedskot af letvægtsmaterialer.

Samtidig er de støbt med Elan Vacuum assisteret infusion laminering (VAIL) i skrog og dæk, der giver et mere ensartet og stift skrog. Der kan tilkøbes kulfiber mast for at øge sejlerglæden endnu mere.

Impression serien
Impression Elans rendyrket turserie fra 39 til 49 fod, tilbyder generøse volumen under dæk med masser af plads, højt komfortniveau og naturlige lys takket være det hævede dæksaloon layout, talrige skylights og vinduer i friborderet.

Bådene er udstyret med dobbeltrat, for maksimal kontrol og komfort, i den store version endda med dobbeltror.

- Rob Humphreys har designet Impression serien med meget sødygtig skrog, optimal rig og sejlareal for sikker sejlads under alle forhold. Bådene leveres standart med meget udstyr bla. rullegenua, lækre teak beklædte sæder og praktisk cockpitbord, siger Kristjan Pigsborg.

European Yachts for the Year 2014

Elan 400 Performance er nomineret til titlen European Yacht for the Year 2014 i kategorien Performance cruiser.

Kåringen sker på bådudstillingen BOOT i Düsseldorf i hal 17. Tidligere har Elan teamet haft syv nomineringer, hvor de tre førte til kåring.

Elan 360 Performance.

Kahytten i Elan 360 Performance.

content-loader
content-loader
content-loader