Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Claus Olesen sejler nu i Star Sailors League - se relive - Scheidt startede bedst

Kl. 17 dansk tid starter tre Starbåds-sejladser på Bahamas, hvor finalen sejles på lørdag. I dag starter de 20 både, der tæller OL-guldvinderne Lööf, Grael og Scheidt. Minbaad.dk er her.

Af Troels Lykke, Nassau, Bahamas |

Star Sailors League startede sidste år, hvor finalen også var på Bahamas. Der sejles igen om 200.000 dollars, fordelt ud på placeringerne.

Vinderen får 40.000 dollars på lørdag. Sidste år var det Robert Scheidt og Bruno Prada, der vandt, mens danske Michael Hestbæk og Claus Olesen tog en 7. plads.

Nu er Claus Olesen her igen og sejler med den regerende verdensmester, Robert Stanjek fra Berlin.

- Vi har været her nogle dage og har trænet. Vi føler os godt med, men vi har ikke trænet sammen så meget, men håber at vi bliver bedre og bedre i løbet af stævnet, forklarer Claus Olesen fra Aarhus. Han ser skarp ud.

Han fik først besked på at tage på af sin skipper og vejede 115 kilo, siden blev det ændret og nu er den tidligere America's Cup-sejler og OL-deltager med Nicklas Holm i 2004, fit og vejer 107 kilo.

I løbet af stævnet bliver man også vejet.

- Man har været træt af, at nogle gik meget op i vægt, efter de havde vejet ind i stævnet, synes faktisk det er fair, siger Claus Olesen, da med høj musik blev præsenteret i stævnet i Nassau Yacht Club.

Udenfor er der 9 m/sek., høj sol og 27 graders varme. Herligt sted at sejle. I år er feltet ekstra skarpt, da den femdobbelte OL-medaljevinder Torben Grael og Guilherme de Almida også stiller op.

Det gør Freddy Lööf også, OL-guldvinder fra 2012. Den sidste mand, der vandt OL i Starbåd med Max Salminen. Denne gang sejler han med Anders Ekstrom. 

Minbaad.dk er er også og er på vandet de næste dage og er her frem til finalen.

I går talte vi med Torben Grael omkring Vestas-forliset, hør senere hvad han mener om den sag.

Nassau Yacht Club, tirsdag aften. Fra venstre: Giles Scott (GBR), Diego Negri (ITA), Freddy Loof (SWE), Robert Scheidt (BRA), Torben Grael (BRA) og Myles Pritchard (BAH).

content-loader
content-loader
content-loader