Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Olesen startede ikke så godt ud på Bahamas. Fotos: Troels Lykke

Olesens rorsmand faldt i vandet og hang som Jesper Bank

- Rorpinden knækkede da han faldt i vandet og var så kort, så min rorsmand, hang i Jesper Bank-stil, langt inde i båden, siger Claus Olesen drillende. Se live igen tre sejladser fra Starbåd på Bahamas.

Af Troels Lykke, Bahamas |

Solen skinner, vinden er frisk og her er topsejlere fra hele verden. Fx verdensmesteren i Finnjolle, Gilles Skott, der sejler fremragende, selvom han egentlig ikke kender Starbåden.

Robert Scheidt og Bruno Prada fører efter tre sejladser i Star Sailors League-finalen. I morgen fredag ved man hvem af de 11 af de 20 sejlere der fortsætter i kvart- og semifinale og finale lørdag.

Verdensmesteren i Starbåd, Robert Stanjek, der sejler med Claus Olesen, er på femteplads, viser resultatlisten

I dag klokken 11 lokaltid og klokken 17 dansk tid starter sejladserne igen.

- Ud over at min rorsmand faldt i vandet, så han kun kunne hænge i Jesper Bank stil, som han gjorde det i Solingen, så vi tabte mange både, så havde vi uheldige mærkerundinger. Vores fart er god, men vi er ikke tilfredse med hvor vi ligger. Vi skal blandt de 11 der går videre, siger Claus Olesen, da vi spiser morgenmad sammen med Scheidt, Grael, Lööf på Comfort Suites hotel i dag.

Om sin rorsmand, der var til OL i Starbåd i 2012, siger han.

- Robert er meget rolig og meget velforberedt og har helt styr på trimmet, men han har kun sejlet en gang i år og da vandt han VM med sin gast, der nu er skadet i knæet, derfor sejler jeg med ham, siger den 40-årige aarhusianer, der er forsker til dagligt.

Langsom båd, ja, men krævende.

Scheidt vinder det hele, tror jeg. - Jeg lavede en 720 straf i går, sku kun være en 360-straf, man lærer stadig, siger han til minbaad.dk.

North Sails på, men jeg ser flest Quantum sejl på bådene.

Dejligt vejr for tilskuerne. Også i dag er der 8-9 m/sek.

Der er prof-kamera-udstyr når der skal sende live til hjemmesiden.

content-loader
content-loader
content-loader