Gå til hoved-indhold
Tur
De to sælarter vi har i Danmark, gråsæl og spættet sæl, har været fredet i mere end 38 år.

Der er plads til både sæler og sejlere i Limfjorden

- Der kan godt laves større fredningszoner omkring sælreservaterne i Limfjorden, uden at det generer sejladsen. Sådan siger Dansk Sejlunions Limfjordskreds formand, Niels Sohn.

 

Af Troels Lykke |

- Man kan godt udvide de fleste af reservaterne uden de store problemer, siger Niels Sohn, der er formand for Limfjordskredsen under Dansk Sejlunion i Limfjorden.

Læs også Forsker: Jagt på sæler kan give begrænsninger for lystsejlere

Arealet er stort nok til, at det kan lade sig gøre, uden det går ud over sejladsen og sikkerheden på fjorden, og ikke mindst sælerne, siger han.

Det er fiskerne herhjemme, som med stadigt større styrke kræver regulering af sælbestanden, fordi sælerne ødelægger fangster og redskaber. 

Og det er ikke blot i Limfjorden men også på Bornholm, at kravet om færre sæler gør sig gældende.

Men hvis man begynder at skyde sælerne igen, så vil de med sikkerhed ændre adfærd, siger sælforskeren Anders Galatius fra Aarhus Universitet.

- Sælerne vil nemlig få en langt større flugtafstand til mennesker, og det vil gøre det nødvendigt at udvide sejlforbudet omkring sælreservaterne, siger han.

Kilde: dr.dk

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havn's sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr blev renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites