Gå til hoved-indhold
Anholt ligger midt i Kattegat med mere end 60 kilometer til nærmeste nabo.Foto: Øer Maskinfabrik A/SHavne
Anholt ligger midt i Kattegat med mere end 60 kilometer til nærmeste nabo. Foto: Øer Maskinfabrik A/S

Nye agterfortøjninger i Anholt Havn

Anholt Havn er sommerferieklar, og har i løbet af foråret investeret i nye flydende agterfortøjninger ved alle bådpladserne i lystbådehavnen.

Af katrine bertelsen |

Lystbådene i Anholt Havn kan nu fortøjes, så de ligger side om side, tværskibs ved broerne.

- De gamle bøjer har hidtil været til irritation for lystsejlerne og det er en stor fornøjelse at se, hvor let det går med de nye bøjer, siger havnefoged på Anholt Havn, Niels Henning Sonne Andersen.

Bøjerne er konstrueret sådan, at det er umuligt at få dem i skruen. Heller ikke hvis man sejler direkte hen over dem. Problemet med at få stålkablet i skruen, med efterfølgende store omkostninger til dykker eller udbedring af skader, er væk.

- Vi forventer os meget og håber at det rygtes positivt, at vi har fået de nye flydende bøjer. Vi er klar over, at de gamle bøjer kan have afholdt nogle lystsejlere fra at komme til vores smukke ø her på Anholt, tilføjer havnefoged Niels Henning Sonne Andersen.

Anholt Lystbådehavn har plads til ca. 200 lystbåde og er velbesøgt henover sommeren. Anholt ligger midt i Kattegat med mere end 60 kilometer til nærmeste nabo. Naturen på Anholt er helt speciel og giver mulighed for en masse store oplevelser bl.a. ørkenen med sæler, lystfiskeri, strand og havn.

Bøjerne er leveret af Øer Maskinfabrik og fremstillet af et 3 meter langt Ø160 mm opskummet PEH rør. I røret er der indstøbt et ø 20 mm rør til gennemføring af en syrefast stang, der optager træk fra det nedspulede rør i bunden til det fortøjede skib.

Kilde: Pressemeddelelse, Anholt Havn

Iker Martinez-sagen med Nacra 17 snyd: Sejlsportens omdømme er på spil

"Vi bliver nødt til at slå hårdt ned og sikre, at det ikke betaler sig at snyde," fastslår Dansk Sejlunions formand, Line Market, i en kommentar til Iker Martinez-sagen. Den spanske sejler blev ved sidste års VM i Aarhus afsløret i at stille op med en båd, hvor der var snydt med sværdkisten.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites