Gå til hoved-indhold
Glenn Sørensen bor til dagligt her i Marigot Bay, der er utrolig populær blandt sejlerne. Foto: Troels LykkeTur
Glenn Sørensen bor til dagligt her i Marigot Bay, der er utrolig populær blandt sejlerne. Foto: Troels Lykke

Dansk sejler i St. Lucia: Man kan roligt sejle herude

Tidligere Nokia-sejler Glenn Sørensen bor på St. Lucia. Han har længe været forundret over negativ omtale af sejlerforholdene herude efter en sejler blev myrdet i januar.

Af Troels Lykke, St. Lucia, Caribien |

Glenn Sørensen, 45, tidligere Nokia-Vo 60 og trimaran-sejler. I dag er han sikkerhedskonsulent på St. Lucia på sjette år og har sejlet herude masser af gange og han har aldrig følt sig truet eller generet.

Og man kan godt sejle sikkert herude, hvis man fx vil leje en 39 fods båd til 15.000 kroner for fire personer. 

- Men det er klogest at gå i en marina om aftenen, eller ligge ved autoriseret bøjer, hvor der er opsyn om natten. Ellers skal man bare være sig selv og være opmærksom på, at dem der vil sælge dig frugt, brød eller hatte vil bare handle og blive respekteret og respekter du dem så respekter du de dig, heraf ordet respect broder.

Men en sejler blev overfaldet af røvere og en sejler røg i vandet og druknede, da tre unge gik om bord i Viux Port i det sydlige St. Lucia?

- Det har ikke været godt og det er sørgeligt, men det var et simpelt indbrud, der udviklede sig dårligt. Nu er overfaldsmændene blev fanget og de er kommet for en dommer. Men overfaldet ku ske hvor som helst i verden, det er ikke noget det ellers sker i St.  Lucia. De eneste der normalt kommer i problemer er dem, der er involveret i narkotiske stoffer, siger Glenn Sørensen.

Han har været forundret over den negative omtale af St. Lucia efter mordet på en sejleren.

- Jamen, det er fordi det er så sjældent at der sker den slags forbrydelser herude, det ku også ske i Danmark. Og den negative omtale ødelægger øernes levebrød. Og de 171.000 lokale er meget bevidste om hvor vigtig turismen er for dem og det er derfor et fordrejet billede,  som der blandt andet har været gengivet på minbaad.dk men specielt BBC har virkelig gået til den.

Om at sejle er der flere forholdsregler, mener danskeren.

- Regel nr. 1 herude er sund fornuft og regel nummer to er nyd livet i det fantastiske klima og her et godt afstresningssted, fordi Caribien er kendt for at være afslappet. Man kan også sige det på en anden måde: In Caribbean you can do what you like, but not for as long as you like, så der er politi herude. Men de er ikke så effektive, som de er i Danmark, pga. manglende ressourcer, men tro mig, folk der laver noget kriminelt herude, de bliver også fanget fordi samfundet er så småt, øen er kun 20 kilometer lang og 14 kilometer bred, siger Glenn Sørensen til minbaad.dk.

Han mener at St. Lucia er det rigtige Caribien.

- Her er det så ikke kommercielt i modsætning til øerne nordpå, hvor der er kæmpe hoteller og tingene koster en formue og den lokale kontakt til lokalbefolkningen er næsten ikke eksisterende.

 

content-loader
content-loader
content-loader