Gå til hoved-indhold
Billedet fra Margarets 60 års fødselsdag, der blev brugt i medierneTur
Billedet fra Margarets 60 års fødselsdag, der blev brugt i medierne. Roger Pratt, th., lever nu ikke mere.

Signe efter sejlerven blev slået ihjel: Emotionel uge I St. Lucia

Et voldeligt overfald som vores venner har været udsat for, er nok alle langturssejleres største frygt, så når det sker, rammer det alle, skriver en rystet Signe Storr, der jagtes af britiske medier.

Af Signe Storr, St. Lucia, Caribien |

Den forgående uge har været en meget emotionel uge for os. Lørdag morgen blev vi ringet op af vores gode ven, Margaret, som fortalte os, at hende og hendes mand var blevet overfaldet på deres båd den forrige aften, og at hendes mand, Roger, var død.

Vi var naturligvis chokerede, og selvom der nu er gået en uge, synes jeg stadig, at det er meget uvirkeligt.

Hvad skete der?
Omkring kl. 23 fredag aften blev Roger og Margaret overfaldet på deres båd på en ankerplads i Vieux Fort på den sydlige del af St. Lucia. Margaret blev slået voldsomt i ansigtet, og Roger blev slået bevidstløs og blev senere fundet død i vandet.

Overfaldet synes umiddelbart at være et intenderet røveri, der gik galt, da overfaldsmændene tilsyneladende forlod båden, da Roger faldt overbord.

Mange teorier har været præsenteret i den engelske presse, fx at Roger er blevet skudt, men der var ingen våben involveret i overfaldet.

Graden af volden mod Margaret og Roger var dog meget voldsom. Den britiske presse har desuden fortalt, at tolden forhindrede Roger og Margaret i at forlade øen, men det er heller ikke sandt og skyldes en misforståelse af udklareringsreglerne, som Margaret havde skrevet om på sin blog.

Følelsesmæssigt udmattet
Så snart vi hørte de frygtlige nyheder, skyndte vi os ned til Vieux Fort for at støtte Margaret, og vi har været der for hende siden, selvom det under sådanne omstændigheder er svært at føle, at det, man gør, er tilstrækkeligt.

Udover at takle det faktum at vores ven er blevet slået ihjel og at støtte Margaret, så godt vi kan, så er vi ydermere blevet involveret med politiet, da vi sejlede båden fra ankerpladsen, hvor forbrydelsen fandt sted, og op til politiets varetægt i Castries.

Den britiske presse har også kontaktet os både pr. e-mail, telefon og sneget sig op på os i Rodney Bay Marina, da et billede af os alle fire fra Margarets 60 års fødselsdag har været brugt i nyhederne.

Vi er selvfølgelig også begyndt at stille spørgsmålstegn ved vores egne rejseplaner: Skal vi fortsætte? Og hvor føler vi os trygge? Det har været meget følelsesmæssigt udmattende, og nu håber vi bare, at retfærdigheden sker fyldest.

Støttende cruisere
Cruiserne i Rodney Bay Marina, hvor vi har haft båden liggende den sidste uge, har været en stor støtte for os, og alle har tilbudt deres hjælp og har udtrykt stor omsorg over for Margaret.

Et voldeligt overfald som det, vores venner har været udsat for, er nok alle langturssejleres største frygt, så når det sker, rammer det alle. Nogle cruisere har fortalt os, at de er ved at se på, hvordan de kan gøre deres båd mere sikker, og andre har talt om at rejse hjem.

Jeg tror dog, de fleste vil fortsætte, hvilket vi også har besluttet os for, men Rogers død og det voldsomme overfald har sat sine spor.

Må Roger hvile i fred.

Signe

Vi bliver fulgt på vej af politiet fra Vieux Fort til Castries.

Alle vi har talt med, både cruisere og lokale, fordømmer overfaldet.

Omsorgsfulde cruisere har sørget for, at jeg kommer med til en yogatime foran marinaen.

content-loader
content-loader
content-loader