Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Oracle-træner øver sig på at foile i Flying Phantom

Oracle Team USAs træner Philippe Presti, har testet The Flying Phantom, den foilende 18-fods katamaran. Snart leveres to Flying Phantoms til det amerikanske AC-team. Se herlig sejlads.

Af Troels Lykke |

Tidligere olympisk træner for det franske landshold og nu træner for America’s Cup-holdet Oracle Team USA, Philippe Presti, har besøgt Phantom International i Saint Lunaire, Bretagne, Frankrig, for at tage pulsen på The Flying Phantom. 

- Vi foilede både på kryds og ned ad bakke til America’s Cup. Nu vil vi prøve hvorden det er at foile i mindre både. Vi tror at det vil give godt input til designet af fremtidens AC-både.

Philippe Presti sejlede i to dage med vindstyrker op til 10 m/sek og forholdvis fladt vand.

- Det var en stor fornøjelse. I tillæg til det mere forretningsmæssige aspekt, var det meget, meget sjovt! Formålet med at købe både til vores sejlere, er at de kan træne i de mindre katamaraner, logistikken i at træne i de store AC-72 er besværlig.

Han tror at det kan hjælpe sejlere til at forstå hydrodynamikken bedre, og det kan forandre hele tankesættet om, hvordan de store både skal sejles.

Snart ankommer to Flying Phantoms til Oracle Team USA. Næste træningssession er i Sydney, hvor holdet skal træne i de ”små” katamaraner.

Læs mere om båden og hvad Oracle-træner mener om den.

Se youtube-video med mere fra testsejladserne her.

content-loader
content-loader
content-loader