Gå til hoved-indhold
Foto fra video.Foto: Scheurer BootswerftUdstyr
Foto fra video.Foto: Scheurer Bootswerft
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Fuld fart på foiling A-Cats

Der har på det seneste være store diskussioner i A-Cat klassen om hvorvidt foiling er lovligt ifølge klassereglerne. Det er det – så se her seneste skud på stammen, en Scheurer G7.

Af katrine bertelsen |

A-Cats må gerne foile ifølge klassereglerne. Det er indtil videre konklusionen på måneders diskussion og uro i klassen.

I videoen ses det seneste skud på stammen, en Scheurer G7, på sin jomfrutur i skarp konkurrence med den forrige model Scheurer G6. Konstruktionen er af Scheurer Bootswerft i Schweitz

Foiling i otte knobs vind

Ved seneste VM i New Zealand lykkedes det topsejlerne fra Team New Zealand, at få A-Cat’en til at foile, i helt ned til 8 knobs vind. Det har skabt nogen strid om klassereglerne. Nogle sejlere ønsker ikke foilende A-Cats, mens andre ønsker at fjerne begrænsningerne i reglerne (regel 8) for at gøre foiling lettere. Ved seneste generalforsamling lykkedes det dog ikke at få de 2/3 flertal det krævede for en regelændring.

Næsten alt er tilladt

Reglerne for A-Cat klassen er meget åbne, så stort set alt er tilladt. Udviklingsarbejdet er helt i front, og er ofte toneangivende – til inspiration for andre klasser, som f.eks. AC45 og AC72. Squaretop-sejl, negativ stævn, foilere og carbonmast og -bom, og carbonskrog er blot de seneste tiltag i en lang række af innovationer, som båden har gennemgået siden fødslen.

Der er ingen vej tilbage...

content-loader
content-loader
content-loader