Gå til hoved-indhold
Patrick Döpping vejer kun 69 kilo og skal tage ti kilo på, når han senere i år skifter til Laser standard. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Patrick Döpping vejer kun 69 kilo og skal tage ti kilo på, når han senere i år skifter til Laser standard. Foto: Troels Lykke

Patrick Döpping tager U-19 EM Sølv i Laser Radial og U-17 guld

I torsdagens sidste to sejladser ved U-19 EM i Laser Radial trådte det 16-årige stortalent fra Egå i karakter. - Jeg ville blive glad hvis jeg ku komme til OL i 2016, siger han til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

I første sejlads var han i en utrolig tæt matchrace-duel med vinderen af stævnet, Joel Rodriguez Pérez fra Spanien, men vandt.

- Vi havde skiftende føringer og jeg slog ham kun med fem meter på mållinjen, men det var faktisk den sidste sejlads, som jeg var stolt af. Her lå jeg nummer 30 efter en kikset mærkerunding, men fik sejlet mig op  gennem feltet til en syvendeplads og det var i rigtig hård vind. Jeg vidste ikke at jeg var så god i hårdt luft, men det ved jeg nu, siger en storsmilende Patrick Döpping, der med de to gode sejladser rykkede fra bronze og op på en sølvplads i det 78 store guldfelt og samtidig blev han verdensmester i U-17 EM Laser Radial.

Resultatet er godt, ikke mindst fordi der var sejlere fra 29 nationer, men også fordi, at sejlerne, der var med er kommende OL-sejlere, da Laser Standard med et større sejl, sejler med ved OL.

Laser-klassen er ganske enkelt en af de olymiske leges hårdeste klasser, da bådtypen er ekstremt udbredt i verden fordi man kan købe en sejlklar jolle til under 45.000 kroner.

Går efter OL i 2016 - 2020 er realistisk

Og da bådene er fuldstændig ens er det ens fysik og taktiske evner der tæller mest. Egå-sejleren vil inden for de næste måneder begynde at sejle Laser Standard fordi han har OL-ambitioner.

- Jeg vejer 69 kilo og mangler at tage ti kilo på, når jeg skal sejle med et større sejl i Laser Standard, men på en måned kan jeg godt tage fem kilo på. Jeg ville blive glad hvis jeg kunne komme til OL i 2016, men jeg kender ikke de andres styrke endnu. Det er nok mere realistisk med 2020, selvom jeg tager tre måneder til New Zealand senere på året. Dernede er der rigtigt gode træningspartnere, siger Patrick Döpping, der efter sommerferien starter på et fireårigt Team Danmark gymnasium i Marselisborg.

Indbrud i sejlklubben

Stævneleder ved U-19 Laser Radial EM er Patricks far, den flittige Jonas Döpping.

- Jeg tror jeg har svært ved at forstå, hvor god Patrick er, men jeg ved han er en af de flittigste til at træne af alle sejlere i Danmark, siger Jonas Döpping. Om hvad mesterskabet betyder for Egå Sejlklub.

- Jamen, det holder vi jo for at tilbyde noget af vores 16 Laser-sejlere. Det er godt for miljøet for de 15 til 20-årige, siger han. Det eneste han ikke brød sig om ved EM var, da der tirsdag var indbrud på regatta-kontoret, hvor der blev stjålet præmier og juryens sejlertøj for 25.000 kroner.

- Men vi ved helt sikkert, at det ikke er sejlere der står bag, har en undersøgelse vist. Vi havde vagt på de sidste dage under stævnet, siger Jonas Döpping.

Patrick og Jonas Döpping. Foto: Troels Lykke

Patrick lyste op under EM og det overraskede ham, at han var så god i hårdt vejr, fortæller han.

Da vi så Patrick sejle, var han langt foran konkurrenterne, dog var den spanske vinder længere fremme.

Patrick er måske en af de mest flittige sejlere, i hvert fald træner han hver dag.- Ellers er han ikke i balance, siger hans far, Jonas.

content-loader
content-loader
content-loader