Gå til hoved-indhold
Silverrudder starter torsdag d. 18 september, med start i Svendborg.Kapsejlads
Silverrudder starter torsdag d. 18 september, med start i Svendborg.

Silverrudder Challenge tæt på udsolgt - 180 tilmeldte

Søgningen på årets vildeste kapsejlads i Danmark, solosejlads om Fyn fra Svendborg, er nu tæt på udsolgt, fortæller Morten Brandt fra BådNyt.

Af katrine bertelsen |

Mandag eftermiddag var der registreret hele 180 deltagere til Silverrudder – Challenge of the Sea 2014. Ud af dem er de 67 tyskere, 10 svenskere, to schweizere, to nordmænd og en enkelt hollænder.

– Det betyder, at Danmarks vildeste sejlads nu er tæt på at kunne melde udsolgt, da der er under 20 ledige pladser tilbage, fortæller chefredaktør Morten Brandt fra BådNyt, der arrangerer kapsejladsen, og fortsætter. Vi er naturligvis glade, tilfredse, stolte og positivt nervøse for, hvordan vi kan sikre, at Silverrudder Challenge 2014 løfter niveauet yderligere i forhold til sidste års event.

Arrangementer på land

Sejladsens mål er, at forsøge at udbrede kendskabet til sejlsporten, at stimulere lysten til at deltage aktivt i sejlsport – sammen med andre sejlere.

– Det betyder, at vi i forhold til sidste år får flere vandrelaterede aktiviteter på land i Svendborg om fredagen, når bådene har forladt Svendborgsund. Præcist hvad, hvor mange og hvornår har vi ikke overblik over, men der kommer til at ske noget, der viser de mange kvaliteter, der findes ved vandet, siger Morten Brandt.

Sikkerhed og sømandsskab

Silverrudder Challenge vil give ansvaret tilbage til den enkelte sejler, men fordi sejladsen sejles efter søvejsreglerne, har deltagerne også et stort kollektivt ansvar for at være hinandens vigtigste backup.

– Fra løbsledelsens side tages sikkerheden meget seriøst. Alle både får besøg af repræsentanter fra Svendborg Amatør Sejlklub, der gennemgår bådene, sikrer, at sikkerheden om bord er i overensstemmelse med kravene til sikkerheden, slutter Morten Brandt.

Der er som sagt under 20 pladser tilbage, du kan tilmelde dig på linket her.

content-loader
content-loader
content-loader