Gå til hoved-indhold
Fyn Rundt singlehand. Foto fra sejladsen i 2013.Kapsejlads
Fyn Rundt singlehand. Foto fra sejladsen i 2013.

Fra SølvRoret til SilverRudder

Singlehandsejladsen SølvRoret har taget navneforandring til SilverRudder Challenge. Der er allerede over 120 tilmeldte til sejladsen i sensommeren.

Af katrine bertelsen |

Silverrudder – Challenge of the Sea har i den grad medvind. Eventen udvikler sig uge for uge, mens deltagerantallet er på rekordkurs. Der er tilmeldt sejlere fra Norge, Sverige, Holland, Tyskland, Schweiz og Danmark, og da sejladsen er blevet et internationalt stævne, har det fået nyt navn: SilverRudder Challenge.

Sidste års rekord på 100 deltagere er nu blevet slået med over seks måneder til start. BådNyt, Svendborg Amatør Sejlklub og samarbejdspartnerne, Svendborg Havn og Svendborg Kommune er stolte og glade over den store tilgang, og vil gøre alt for, at Silverrudder Challenge 2014 bliver et af sejlersæsonens højdepunkter for både deltagere, tilskuere og sejladsens sponsorer.

Europas største med

Europas største sejlsportsmedie, tyske Yacht nu bliver officiel mediepartner på verdens største singlehand-event i 2014. Yachts chefredaktør, Jochen Rieker, deltog i 2013-udgaven af Silverrudder Challenge i sin J/109, og han blev så begejstret, at han ønskede, at Yacht skulle spille en mere aktiv rolle i 2014-udgave af sejladsen.

Klasserne

I de i alt seks klasser er det især de mindre kølbådsklasser, der trækker deltagere.

I kølbådsklasse str. small fra 18-30 fod er der tilmeldt 35 både, i mediumklassen, fra 30 til 35 fod er der 37 både tilmeldt, og i largeklassen, fra 35 til 40 fod er der 30 tilmeldte.

Blandt kølbådene størrelse XL fra 40 fod og op finder man en del X-både. Blandt andet X-412 og Xc 42. Også en Bavaria 42 og en Grand Soleil 45 er på linjen. Der er 12 tilmeldte i den store kølbådsklasse.

Der er p.t. tilmeldt seks både i flerskrogsklassen fra 18 til 30 fod. I klassen for flerskrogsbåde str. L fra 30 fod og op er der tre tilmeldte, alle bådene i denne klasse er katamaraner.

Se alle deltagerne i de seks klasser her.

Du kan tilmelde dig SilverRudder Challenge på linket her

content-loader
content-loader
content-loader