Gå til hoved-indhold
Danskerne er virkelig langt fra top tre. Mangler de erfarne gaster fra sidste år? Foto: Søren W. KristensenKapsejlads
Danskerne er virkelig langt fra top tre. Mangler de erfarne gaster fra sidste år? Foto: Søren W. Kristensen

Gram-Hansen taber mand i vandet - tung lørdag i Kina

En snor knækkede og gasten Nicolai Sehested drattede i vandet. - Starterne fungerede heller ikke, siger Jes Gram-Hansen, der røg ned på 10. plads. Nye sejladser i dag.

Af Troels Lykke |

Det går slet ikke efter planen for det danske SAP Extreme Sailing team i Kina under Extreme Sailing Series, der føres af Alinghi. Danskerne sluttede lørdagen på 10. plads ud af 12 hold.

“Det var en hård dag for os. Vi fik ikke starterne til at fungere og endte ofte i tæt trafik i den tunge ende af feltet. Vi havde også et par sejladser, hvor vi var helt fremme men blandt andet tabte vi Nicolai Sehested i vandet, da en snor knækker. Vi er skuffet over dagen, men kæmper videre i dag."

Rasmus Køstner havde her til morgen denne kommentar inden søndagens sejladser:

"Dag 3. Fine sejlforhold med 8-14 knob østlig vind. Dagens sejladser blev sejlet i Stadium racing formatet med start mindre end 100 meter fra publikum på en kort kompakt bane på 8-10 minutter. Fra dagens første sejlads var der intens kamp om positioneringen på den korte linje.

Køstner: Timing svær i halvvindsstarter

Han fortæller videre:

"I halvindstarterne er farten på start tidspunktet alt afgørende. I de første par starter har vi svært ved at time acceleration og afstand til linjen, og til trods for vi flere gange sejler os lidt frem i feltet, formår vi ikke at holde positionen og slutter uden for top 8. Senere formår vi at lave et bedre lineup og acceleration til starten, men en knækket kontrol line og mand over bord, samt tætte situationer, der resulterede i straffe, gør at vi slutter dagen på en samlet 10 plads."

Køstner siger til sidst fra Kina:

"Vi ved vi har en stor opgave foran os på stævnets sidste dag for at komme længere op på resultatlisten, men holdet er stærkt og har før fået vendt en udfordrende situation til en god præstation. "

Sehested var ude at bade, det kostede dyrt for holdet. Foto: Søren W. Kristensen

content-loader
content-loader
content-loader