Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Line Just lavede fem top ti placeringer i Nacra 17, og tog 15. plads, her forsøger de at undgå en kæntring. Foto: Jesus RenedoKapsejlads
Allan Nørregaard og Line Just lavede fem top ti placeringer i Nacra 17, og tog 15. plads, her forsøger de at undgå en kæntring. Foto: Jesus Renedo

Sportschef roser også Laser Radial, RS:X og Nacra 17

World Cup-stævnet på Mallorca var med to danske andenpladser og en femteplads. Også uden for top-ti var der opmuntringer at hente, mener sportschef Thomas Jacobsen.

Af Troels Lykke |

”Vi kan være godt tilfredse med resultatet. Jeg er afmålt begejstret, og det er en udmærket følelse i en sæson, hvor vi senere på året skal kæmpe om OL-billetter,” siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion, der kan glæde sig over, at hans forventning før stævnet med top-ti placeringer i 49er, 49erFX og Laser Radial blev indfriet i World Cup-stævnet.

”Det er en flot præstation af Jonas og Peter”, siger Thomas Jacobsen til pressen.

”Når det kører for dem, er de ekstremt gode, til gengæld skal de arbejde med at begrænse skaderne i de svære sejladser. Deres bundniveau er for lavt. Får de bedre styr på dét, så kan de komme tæt på new zealænderne,” siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Rindom vandt Medal Race
I Laser Radial sluttede Anne-Marie Rindom fornemt af ved at vinde det afsluttende Medal Race. Samlet sluttede Horsens-sejleren på en femteplads. I samme klasse blev Sarah Gunni nummer ti.

Der var yderligere en dansk top-ti placering i 49erFX – til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der sluttede som nummer ni.

Flere opmuntringer
Sportschef Thomas Jacobsen hæfter sig ved flere bemærkelsesværdige præstationer fra de navne, der normalt placerer sig lidt længere nede i rækkerne.

”Maiken og Anne-Julie Schütt gjorde det virkelig godt. De taber lidt momentum til sidst, men de fik vist, at de har et stort potentiale, og det vi ikke overraske mig, hvis de snart får et topresultat,” siger han.

”Det er også værd at bemærke Sebastian Fleischer, der er rykket lidt højere op i tabellen, end vi tidligere har set. Hans udfordring er, at han er alene i Danmark på højt niveau i RS:X. Vi har ikke et træningsmiljø. Til gengæld tror jeg, at hans resultat på Mallorca kan forbedre hans muligheder for at få gode udenlanske træningsaftaler,” siger Thomas Jacobsen om den unge OL-surfer, der sluttede Mallorca-stævnet som nummer 17.

Nacra godt på vej
I den nye landsholdssatsning Nacra 17 blev Allan Nørregaard og Line Just bedste danske besætning på en 15. plads. Undervejs havde de fem placeringer i top-ti, og med et par bedre kvalifikationssejladser til slut havde de bejlet til en plads i Medal Race.

”Allan og Line er lidt længere fremme, end jeg ville have troet. De har trods alt stadig en begrænset ”track record”. Lin og Anders lå lidt længere tilbage, men de vandt en sejlads i sølvfeltet – det er godt for selvtilliden, og større er forskellen på guld- og sølvfelterne jo heller ikke siger Thomas Jacobsen.

Næste store opgave for de danske landsholdssejlere er World Cup-stævnet i Hyeres, der begynder den 19. april.

content-loader
content-loader
content-loader