Gå til hoved-indhold
Du skal ikke medbringe egen båd, de stilles til rådighed af Hvidovre Sejlklub ”Suset”. Foto wikipediaKapsejlads
Du skal ikke medbringe egen båd, de stilles til rådighed af Hvidovre Sejlklub ”Suset”. Foto wikipedia

Mini 12 meter-stævne i Hvidovre

En gruppe sejlere i Hvidovre Sejlklub har besluttet at sætte liv i mini 12 meter-klassen. Retro Cup, som stævnet kaldes sejles d. 30. august.

Af katrine bertelsen |

Har du haft lyst til at præve kræfter med en minikopi af de legendariske Americas Cup 12-meter både, så får du chancen d. 30. august.

Der sejles i 2,4 mR både, som stilles til rådighed af Hvidovre Sejlklub ”Suset”. Der  skal således ikke medbringes både. Stævneledelsen foretager en heat-inddeling af de tilmeldte, således at der sejles heat af tre både, og der sejles tre sejladser i hvert heat, og der byttes både mellem sejladserne. Efter de indledende heats, sejles der semifinaler og finale. Det skriver Hvidovre Sejlklub i en pressemeddelelse.

En kort op/ned bane der kan gennemsejles 2 gange på højst 10 – 15 minutter, udskiftning af sejlere på vandet, lille jury på vandet – alt afgjort på målstregen. Der kræves basale sejlfærdigheder og medlemskab af en sejlklub under dansk sejlunion. Fredag d. 29.8 vil der være mulighed for at nyde ”Susets” køkken.

Hvor: Hvidovre Sejlklub, Hvidovre Strandvej 31, 2659 Hvidovre, www.hvidovresejlklub.dk

Hvornår: lørdag 30 august 2014

Tilmelding:

Tilmelding inden d. 26.8.2014 sker via mail til suset@hvidovresejlklub.dk

Tilmeldingen skal indeholde sejlerens navn klubtilhørsforhold og kontaktoplysninger i form af e-mail adresse og telf. nr. Ret til at deltage i Retro Cup  har alle der er medlem af en sejlklub under Dansk Sejlunion.

Om Mini 12 meteren

International 2.4 Meter, i daglig tale 2.4mR eller Mini 12-meter, er en kølbåd designet af svenskeren Peter Norlin.

Båden er en miniatureudgave 12-meteren, der bl.a. blev brugt til America's Cup.

En 2.4 mR sejles kun af 1 person. Alle trimsnore og hal kan nås fra skipperens position siddende i båden. Den er ikke særlig vægtfølsom, og derfor er det udelukkende taktik og trim, der afgør, hvem der vinder en kapsejlads. Båden sejles ofte af personer med et handicap, men i høj grad også af andre, der f.eks. har haft problemer med at samle en fast besætning til en større kølbåd.

content-loader
content-loader
content-loader