Gå til hoved-indhold
Jens Quorning glæder sig meget til Fredericia Boat Show og til at præsentere den nye Dragonfly 25, som passer rigtig godt til mange danske pengepunge.Kort Nyt
Jens Quorning glæder sig meget til Fredericia Boat Show og til at præsentere den nye Dragonfly 25, som passer rigtig godt til mange danske pengepunge.

Dragonfly 25 til 660.000 kr. udstilles i Fredericia

Familien af hurtige trimaraner fra Quorning Boats får et nyt medlem, når Dragonfly 25 ser dagens lys i starten af det nye år. Den kan ses på Boat Show til februar.

Af Troels Lykke |

Den nye lillesøster fra Quorning Boats får verdenspremiere på Boot Düsseldorf i januar, og måneden efter er der Skandinaviens-premiere på  Boat Show i Fredericia.

- Det er måske lidt atypisk at downsize – trenden på markedet har i mange år været den modsatte. Men vi har store forhåbninger til 25’eren, som vi mener kan få et nyt og yngre publikum i tale, fortæller indehaver Jens Quorning.

Han mener samtidig, at flere og flere er til flerskrogssejlads.

- Der er et voksende segment, hvor det at sejle er noget man gør sideløbende med at spille golf, køre motorcykel, rejse med videre. Og der rammer en trailerbar trimaran til omkring 660.000 kroner givetvis godt ned, vurderer Jens Quorning.

Meget tyder på, at han har ret. I al fald har værftet allerede nu, hvor den nye model stadig er under udvikling, solgt 11 eksemplarer af Dragonfly 25.

95 procent går til eksport

I det hele taget er al snak om krise for længst forstummet på værftet, som buldrer derudaf. Cirka hver ottende arbejdsdag forlader en ny båd værftet, og 95 procent af produktionen går til eksport.

Faktisk har Quorning siden starten i 1967 udviklet sig fra en niche-producent til Danmarks næststørste bådværft.

- Det er en fantastisk udvikling. Den konservatisme, der tidligere prægede bådmarkedet i ind- og udland, er kraftigt på retur, konstaterer Jens Quorning med henvisning til sine foldbare trimaraners voksende popularitet.

Den nye Dragonfly 25 passer ind i en almindelig 40 fods container, hvilket giver mange muligheder for billig transport eller vinteropbevaring.

content-loader
content-loader
content-loader