Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jens Quorning modtager prisen af Yachts redaktør Jochen. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Dragonfly 25 er på Boot.
Kort Nyt
Jens Quorning har succes, stort smil.
Kort Nyt
Det danske Quorning Boats-hold i Düsseldorf.

Dragonfly 25 tog European Yacht of the Year 2016

Quorning Boats i Skærbæk vandt i aftes bådenes Oscar efter BådNyt og andre europæiske blade valgte Dragonfly 25 blandt flerskrogsbåde. Vi mødte Jens Quorning til prisfesten.

Af Troels Lykke, Düsseldorf |

Der kom et dansk brøl i aftes fra Quorning Boats efter at Yachts chefredaktør Jochen Rieker afslørede at Dragonfly 25 modtog prisen på Boot-udstillingen, hvor der var prisuddeling foran 500 bådbranchefolk i Europa.

Undertegnede var der som BådNyts repræsentant for juryen i European Boat of the Year, hvor jeg nu afløser den nu tidligere redaktør Morten Brandt fra BådNyt.

Morten var med til at vælge prisen til Dragonfly 25, hvor også Yacht, Yachting World, Seilas og andre europæiske magasiner sidder i juryen, når der skal vælges årets båd.

Blandt andet blev også Hanse 315 velfortjent valgt i aftes, en båd som BådNyt testede igen ud for Greifswald.

Hos danske Quorning Boats var der stor jubel. Jens Quorning kunne slet ikke tørre sit smil af. Han driver i Skærbæk et værft med stor succes, med nu 41 ansatte. Hver uge forlader der en Dragonfly fra værftet.

På et år er der solgt 25 styk af Dragonfly 25, der koster fra 650.000 kroner. En er der solgt til Danmark.

Jeg er overrasket og vildt beæret

- Jeg er overrasket og vildt beæret, ingen ved hvem der vinder, det var vildt spændende og jeg er glad for at Yacht og BådNyt og andre valgte os med begrundelsen om at et så lille værft er kommet med så meget innovation. Det er jo bådenes Oscar-uddeling vi var til. Det er svært at måle effekten af prisen, men det skader fandeme ikke. Det er noget der giver genlyd i alle bladene og når vi udstiller (15 steder i verden, red.), siger Jens Quorning til minbaad.dk.

Båden vandt også pris i USA for to måneder siden.

Quorning Boats er blevet nomineret fem gange til European Yacht of the Year. Og ud over Dragonfly 25 vandt værftet også prisen i 2003 med Dragonfly 920 Extreme og Dragonfly 35 i 2008.

Kom ned og se båden på Boot, fem timers kørsel fra den danske grænse. Her er 1.700 udstillere fra 60 lande i 17 haller.

Se film da BådNyt og Yacht testede Dragonfly 25 og andre

content-loader
content-loader
content-loader