Gå til hoved-indhold
Havdybderne skulle have været mellem 42 og 80 meter. Det var de ikke. Foto: Team Vestas WindKapsejlads
Den 39-årige familiefar anses som yderst kompetent af Stig Westergaard, men nu har hollænderen lavet sit livs fejl til søs. Foto: Volvo Ocean Race

Team Vestas navigatør havde slet ikke set revet

Den hollandske navigatør, Wouter Verbraak, forklarer nu forliset. - Når jeg kan få strøm til bådens laptops kan jeg se nærmere på, hvordan vi missede at se revet på de elektroniske søkort, siger han.

Af katrine bertelsen |

På sin facebook-side skriver navigatør Wouter Verbraak:

(Uddrag fra facebook) Jeg er fuldstændig ødelagt og stadig i chok, mens alvoren af vores stranding langsomt synker ind. Det sker langsomt nu, efter vi er kommet sikkert til Mauritius, og der endelig er lidt tid til at reflektere over, hvad der skete.

Jeg lavede en stor fejl, men derefter lavede vi ikke flere, selv om der var mange svære beslutninger der skulle tages under omstændigheder, der var meget udfordrende og alvorlige.

Kontrollerede faktisk området

Når jeg kan få strøm til bådens laptops (hvis de overlevede) kan jeg se nærmere på, hvordan vi missede at se revet på de elektroniske søkort.

Jeg kontrollerede faktisk området, før jeg lagde mit hoved på puden, efter en i øvrigt meget lang dag hvor vi havde kæmpet os fri af den tropiske storm. Og på kortet så jeg, at dybderne var angivet til at være mellem 42 og 80 meter.

Jeg kan forsikre jer om, at vi før hvert eneste etape ser jeg omhyggeligt vores rute igennem, før vi forlader havnen.

Vores planlagte rute blev imidlertid ændret lige før vi forlod Cape Town, og med fokus på starten og de vanskelige forhold, troede jeg fejlagtigt, at jeg ville have nok information med mig til at se på ændringerne i vores rute.

Jeg tog fejl - ingen dårlige undskyldninger

Jeg tog fejl. Jeg forsøger ikke at komme med dårlige undskyldninger - jeg prøver bare at tilbyde en form for forklaring og svar på nogle af jeres spørgsmål.

Der er en række erfaringer, der kan drages af dette, som vi håber at være i stand til at videregive i den kommende tid, forklarer navigatøren.

Havdybderne skulle have været mellem 42 og 80 meter på de kort, som Wouter Verbraak så på, men det var de ikke.

content-loader
content-loader
content-loader