Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Besætningen siger farvel til de fiskere der sejlede dem til Mauritius.
Kapsejlads
Der blev bjerget en del fra båden. Fotos: Team Vestas Wind/facebook

Vestas skipper tager ansvar for forliset

Besætningen på Team Vestas Wind er nu ankommet til Mauritius. Skipper Chris Nicholson sagde, at uheldet var en menneskelig fejl, og han selvfølgelig tager ansvaret på sig.

Af katrine bertelsen |

Vestas oplyser, at de ni besætningsmedlemmer fra Team Vestas Wind, ledet af Skipper Chris Nicholson, er ankommet sikkert til Mauritius, efter en 20 timers rejse med fiskerbåd fra den lille isolerede ø, Ile de Sud, hvor de har været siden de blev reddet for tre dage siden.

I dagene efter redningen har Skipper Chris Nicholson og de andre besætningsmedlemmer været tilbage på påden flere gange for at fjerne så meget miljøskadeligt materiale som muligt, herunder brændstof, smøremidler, hydraulik, batterier og andet udstyr.

Sammen med kolleger fra Volvo Ocean Race vurdererer Vestas i øjeblikket, om Team Vestas Wind kan repareres. Baseret på de foreliggende oplysninger fra besætningen og luftfotografi fra Mauritius Coast Guard, er det næppe muligt.

Hvis konklusionen er, at båden ikke kan repareres, vil Vestas sammen med Volvo Ocean Race overveje alle muligheder for Vestas at forblive i kapsejladsen.

Ved ankomsten til Mauritius, sagde Skipper Chris Nicholson.– De sidste fire dage har været meget udfordrende for os alle, og jeg er meget stolt af hele besætningen der har udvist professionalisme, ro og udholdenhed. Det er ret klart, at en menneskelig fejl er grund til forliset, og som skipper tager jeg det endelige ansvar.

Vestas Chief Marketing Officer Morten Albæk vil mødes med besætningen i Abu Dhabi i weekenden, hvorefter Vestas og Volvo Ocean Race vil have mere at sige om detaljerne i ulykken. 

– Jeg ser frem til at møde besætningen personligt i Abu Dhabi for at høre mere om, hvad der førte til ulykken, siger Morten Albæk.

Vestas forventer, at besætningen vil være tilgængelige for medierne, sandsynligvis den 8. december.

– Vi overvejer alle tilgængelige muligheder for at genindtræde i Ocean Race på et senere tidspunkt. Vestas er en virksomhed, der har overvundet store udfordringer i sine 35 års eksistens og vi sigter mod at gøre det igen, slutter Vestas Chief Marketing Officer Morten Albæk.

Kilde: Pressemeddelse, Vestas

content-loader
content-loader
content-loader