Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se Kronprinsen sejle 3 minutter og 40 sekunder ind i videoen.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Spithill roser Kronprinsen efter TP52-sejr i St. Tropez

- Kronprinsen er meget god under pres, han er rolig, og han har en instinktiv fornemmelse for havet og båden. Han er en god sejler, siger James Spithill til Politiken. Se TP52eren sejle.

Af Troels Lykke |

Kronprins Frederik og hans 15 mand store besætning formåede at tumle det hele og vandt i lørdag suverænt den ugelange kapsejlads, Les Voiles de Saint Tropez, viser resultatlisten.

- Det er en ret stor oplevelse for mig at vinde et stævne, og der er ikke blevet givet ved dørene, fortæller kronprinsen til Politiken.

Ombord var en særdeles kompetent besætning bestående af blandt andre taktikeren James Spithill, der har været rorsmand på Oracles vindende Americas Cup-båd, en spansk vinder af Volvo Ocean Race og en tidligere dansk landstræner, Anders Myralf.

Om at sejle i let vind siger Kronprinsen til Politiken.

- Der skal man som rorgænger virkelig være meget rolig med hånden. Let vind er hårdere rent mentalt for en rorgænger, og er et spørgsmål om at føle og mærke båden, så man ikke zig-zagger af sted, forklarer den nyslåede Les Voiles de Saint Tropez-vinder.

Kronprinsens båd var ikke favorit

Sejladsen havde 30 deltagere i både fra 40 og op til 52 fod, og selv om kronprinsen tidligere har konkurreret i klassen for Farr40-både og bl.a. vundet en VM-fjerdeplads, så var han ikke forhåndsfavorit.

Kronprinsen fremhæver holdånden om bord som en oplevelse og stærkt medvirkende til sejren og en lærerig uge både til vands og lands.

- Vi kunne lige så godt sigte højt, men der var også visse faktorer som skulle tages i betragtning, blandt andet hvor meget jeg har været på vandet i år som rorgænger. Så det betyder meget, at vi kunne lave sådant et resultat i betragtning af, hvor få timer, jeg har på havet. Tiden er tit en udfordring i min verden. 

Den australske taktiker James Spithill var også godt tilfreds med ugen.

- Det har været en forrygende uge. Det har været en god konkurrence med en masse gode sejlere, og Frederik gjorde et godt job. Han er meget god under pres, han er rolig, og han har en instinktiv fornemmelse for havet og båden. Han er en god sejler, siger James Spithill.

content-loader
content-loader
content-loader