Gå til hoved-indhold
Kronprinsen får her råd af Spithill. - Vi skal ikke købe en TP52er, det er et for stort set-up. Kronprinsen og jeg er her for at få inspiration, siger Myralf til minbaad.dk. Foto: Gilles Martin-RagetKapsejlads
Se video fra de sidste tre dage fra St. Tropez.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Kronprinsen, Myralf og Spithill mangler krydsfart på TP52er - men de fører

- Den 6 år gamle TP52er vi har lejet, har en smallere vandlinje end de andre TP52ere og det koster stabilitet på kryds, siger Anders Myralf til minbaad.dk, men holdet er i front i St. Tropez.

Af Troels Lykke |

Kronprins Frederik gør det super godt som rorsmand på en TP52er i Voiles de St. Tropez-sejladsen, der slutter i morgen lørdag, det fortæller Anders Myralf, der står lige bag Kronprinsen og haler og trimmer bagstagene, der styrer spændingen på forstaget.

- Jeg kommer med et par råd og vi taler lidt sammen under sejladsen, men ellers er det kun trimmerne vi hører på båden og i starterne hjælper Spithill Frederik med at fortælle, når der er et hul på linjen. Det er fandeme en god besætning jeg har håndplukket, fortæller Anders Myralf, mens han cykler ved havnen.

Holdet, hvor taktiker er America's Cup-vinderen James Spithill, ligger nemlig på en sikker førsteplads med Nanoq, viser resultatlisten

Det er imidlertid navigatøren Juan Pablo, som imponerer mest, da vi taler med Myralf her til morgen, hvor der er en ny kyst distancesejlads på omkring tre timer.

- Om ti minutter sker det ude på højre fløj og så sker det. Juan er en, som er kendt i prof-kredse, han hjælper også Vestas i Volvo Ocean Race. Han er god til at håndtere en masse data, siger Myralf.

Båden, som Myralf og Kronprinsen har lejet lever ikke helt op til forventningerne og har da også et lavere mål end de andre fire TP 52ere i stævnet.

- TP52eren er fra 2008 og det går da fint, vi fører, men på kryds mangler vi stabilitet i forhold til de andre TP52ere. Vi vil gerne have en masse læns, der er båden hurtigere end de andre, fordi den er slankere, siger Myralf.

Vi er gode venner

Anders Myralf har efterhånden et godt forhold til James Spithill, en af verdens bedst betalte sejlere, ikke mindst efter han vandt America's Cup for Oracle, hvor CEO, Russell Coutts, alene tjener 16 mio. dollars om året, ifølge Sail-World.com.

- Vi er jo venner nu. Han var i København og vi var i byen i lørdags, det var sjovt. Jeg var jo også i San Francisco sidste år i en uge i starten af september, hvor vi havde tobåde test på AC72erne. Det var en kæmpe oplevelse, forklarer Myralf, der melder, at der lige nu er høj sol i St. Tropez og let vind.

Myralf tv., mens Kronprinsen får her råd af Spithill. - Vi skal ikke købe en TP52er, det er et for stort set-up for os. Kronprinsen og jeg er her for at få inspiration, siger Myralf til minbaad.dk. Foto: Gilles Martin-Raget

Det regnede i tirsdags i St. Tropez, hvor 300 både lige nu sejler.

James Spithill er dobbelt AC-vinder med Oracle Racing Team. Foto: Gilles Martin-Raget

content-loader
content-loader
content-loader