Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Eleverne husker de gode minder fra deres tid på skolen.

Hou Maritime Idrætsefterskole satser på J/80 i Aarhus-stævne

Tre J/80ere fra idrætsefterskolen sejler med i sportsbåds-open i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Hou Maritime Idrætsefterskole har valgt  at udvide deres sejladstilbud, og har tilmeldt tre j/80'ere til weekendens sportsbåds-open i Århus.

Det fortæller Martin Teglgaard Rise Christensen fra skolen i Østjylland. Han fortæller videre

Vi deltager med to besætninger som lige er startet på skolen, men som har vist rigtig stor entusiasme og interesse for sejlsporten.

De har netop været ude på en 2,5 dags sejltur rundt om Samsø, og har nu et par træningssessioner inden vi fredag eftermiddag sejler til Århus for at prøve kræfter med "resten af verdenen".

Besætningerne

De to besætninger er blandet af elever der havde stor sejlads & surf-erfaring før de kom på HMI, men der er også elever med, som stort set kun har sejlet hos os på HMI.

Vi har så valgt at tage en besætning med af tidligere elever fra sidste skoleår, på den 3. båd, de får både lejlighed til gensynsglæde men også rigeligt med mulighed for at få trænet og udviklet deres kapsejlads færdigheder.

Dette tiltag er det første i en række nye tiltag, som forhåbentlig gør at vi fremover vil være at finde til flere af sportsbåds-open sejladserne rundt omkring i det danske land.

Vi ser kapsejladstilbuddet som en naturlig videreførsel af vores sejlads-fokus. Vi oplever hvordan elever bliver udfordret både på fysiske færdigheder, men ikke mindst på deres evne til at samarbejde, tænke langsigtet og alle de sunde livsværdier en dygtig sejler skal mestre.

Elever husker oplevelser

Vi oplever gang på gang, hvordan vi, når vi mødes med tidligere elever, at de kan huske de mange særlige sejlads-oplevelser de har haft i løbet af et efterskole-ophold.

Vi forsøger til enhver tid at udvikle dygtige lystsejlere, sejlere som mestrer at være den dygtige rolige skipper på en turbåd, men som også kan være den glade, engagerede sejler på en toptrimmet kapsejlads-besætning.

Kombineret med vores tilbud om surf, deltagelse i de lokale klub matchrace-tilbud, og ikke mindst den ugentlige onsdagskapsejlads, mener vi at vi gir et rigtigt godt tilbud til den vand-glade efterskoleelev, forklarer Martin Teglgaard Rise Christensen.

content-loader
content-loader
content-loader