Gå til hoved-indhold
Tur
Familiens båd Rebel Heart. Foto: facebook
Tur
Tur
Tur

Fregat fra USA hjælper sejlbåd ved Mexico

En amerikansk familie fik hjælp, da deres datter blev syg om bord en sejlbåd, sydvest for Mexico.

Af katrine bertelsen |

En fregat fra den amerikanske flåde er kommet en familie til undsætning på deres delvist ødelagte sejlbåd i Stillehavet, da en lille pige om bord var blevet alvorligt syg knap 1500 kilometer sydvest for Cabo San Lucas, Mexico.

Læger kunne i første omgang ikke fastslå hvad den lille pige fejlede, men hun havde høj feber og udslet over hele kroppen. Men der er mistanke om en salmonallainfektion. Pigen har fået antibiotika og er i bedring.

Den amerikanske kystvagt oplyser, at familien om bord på den 12 meter lange sejlbåd Rebel Heart sendte nødopkald via en satellittelefon torsdag. Båden tilhører en familie fra San Diego, som var på en verdensomsejling. Et fly med fire faldskærmsreddere om bord blev sendt ud til sejlbåden, hvor redderne hoppede i havet og nåede båden.

Udover et sygt barn, havde 36-fods båden mistet sine styreegenskaber og kommunikationsmuligheder og familien besluttede torsdag at sende nødsignal til U.S. Coast Guard. Da de ankom drev sejlbåden Rebel Heart mod syd længere og længere væk fra land. Kystvagten oplyser at alle ombord har det godt, og har sat kursen mod Mexico.

Den amerikanske familie på sejlbåden, der har to små piger på et og tre år om bord, forlod Mexico den 19. marts og havde kurs mod New Zealand.

Kilder: NBC San Diego og Politiken

content-loader
content-loader
content-loader