Gå til hoved-indhold
Tur
Christian Liebergreen kom i havsnød i Lyme Bay i Den engelske Kanal.

Liebergreen får ros for indsats da mast knækkede

Fynsk solo-jordomsejler, Christian Liebergreen, får ros for sin indsats, da han i går aftes blev reddet i Den engelske Kanal i sin Sagitta 35. Jordomsejler Jan Mølller på vej mod England.

Af Troels Lykke |

- Alt er fint, og skipperen gjorde alt rigtigt, siger en talsmand fra den redningsorganisationen RNLI Torbay til den engelske avis This is South Devon / Herald Express.

Det skriver fyens.dk. 

Christian Liebergreen kom i havsnød i Lyme Bay i Den engelske Kanal omkring 14 sømil nordøst for byen Brixham.

Et reserve-undervant fremstillet af en faldline sprang, og masten røg over bord. Han sejlede på kryds i et vejr, der rapporteres som stiv kuling fra øst og bølgehøjder på to-tre meter.

Jeg var aldrig i fare

- Jeg kontaktede de folk, der følger mig i Danmark. De alarmerede SOK, der videregav alarmen til den engelske kystvagt. De var meget effektive. Det hele gik meget godt, og jeg var aldrig i fare, siger Christian Liebergreen til den engelske avis.

Da Christian Liebergreen satte føddene på kajen i den sydengelske havneby, var det første gang han trådte på landjord siden afgangen fra Skagen i juli sidste år. Kun to dage forinden, havde han set land for første gang siden han passerede Falkland for to og en halv måned siden.

Hans jordomsejling var planlagt til omkring 37.000 sømil. Da havariet skete i Kanalen, var han mindre end 1000 sømil - en god uges tids sejlads - fra sit mål at sejle Jorden rundt non-stop Skagen-Skagen.

Jan Møller på vej

Lige nu rekreerer Christian Liebergreen sig i Brixham, mens bl. a. hans danske supporter-team, den tidligere jordomsejler, Jan Møller og vennen Peter Hancke er på vej til Sydengland.

Christian Liebergreen meldes ved godt mod og vil nu sammen med venner og familie snakke tingene igennem i de næste dage.

Kilde: fyens.dk - se foto af Liebergreen i fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader