Gå til hoved-indhold
Alle kan deltage i sejladsen til Guernsey, men det kræver medlemsskab af FTLF. Foto ftlf.dkTur
Alle kan deltage i sejladsen til Guernsey, men det kræver medlemsskab af FTLF. Foto ftlf.dk

Flotille sejlads med Langturssejlerne til Kanaløerne

Foreningen til langtursejladsens fremme har haft stor succes med deres ture til Skotland og Skt. Petersborg. I år går turen fra Marstal til Guernsey.

Af katrine bertelsen |

FTLF’ere har med stor succes gennemført flotille-sejladser til Skotland i 2011, til Skt. Petersborg i 2012 og til Sognefjorden i 2013. Det er helt tydeligt, at man her har ramt et behov.

Hvori ligger behovet mon så? Det er nok en blanding af flere ting. Det er hyggeligt at være sammen med ligesindede, erfarne sejlere har stået for planlægningen og endelig får nogen måske det lille skub, der skal til, for at gøre alvor af tankerne om at sejle lidt længere, end man plejer på det årlige sommertogt.

Deltagerne er hvert år blevet spurgt om, hvor de kunne tænke sig en ny eskadre skulle sejle hen. Dette er baggrunden for, at en gruppe FTLF’ere nu er i gang med detailplanlægning af årets tur til de britiske Kanaløer.

Turen starter i Marstal og slutter på Guernsey med følgende mødesteder:

  • Marstal           7. juni
  • Cuxhaven       12. juni
  • Amsterdam    23. juni
  • Oostende        1. juli
  • Le Havre         6. juli
  • Guernsey        17. juli

Den første etape går gennem Kielerkanalen, og efter Cuxhaven kan man besøge Helgoland eller sejle direkte mod Holland. Her kan man så vælge ”Den Stående Masterute” i kanaler eller sejle mod Amsterdam i Nordsøen.

Efter afslutningen på Guernsey den 19. juli sejles der individuelt. Vi ved allerede nu, at nogle vil fortsætte til Middelhavet - enten gennem de franske floder og kanaler og eller hele vejen udenom.

Andre igen planlægger at sejle hjem med England om styrbord via Scotland. Og endelig vil andre sejle direkte hjem – måske med en afstikker til den engelske sydkyst. Hvis man ikke har så meget tid til rådighed, kan turen afkortes hvor som helst på ruten – Amsterdam vil være et fint vendepunkt.

Udgangspunktet for vores tur er, at alle skal kunne være med. Hvis man har en sødygtig båd, som  man kender godt og en rimelig rutineret besætning, er det tilstrækkeligt.

Der er planlagt forskellige aktiviteter undervejs i de nævnte havne – fx sightseeing og fællesspisning. På de tidligere flotiller har deltagerne ofte haft gæster med et stykke af vejen.

Det har været familie med eller uden større eller mindre børn, og det har været gamle sejlervenner, som havde lyst til at prøve længere sejlads i sikre hænder.

Der er mange flere informationer på hjemmesiden www.ftlf.dk, hvor der også er anført en kontaktperson, som kan svare på spørgsmål.

Man skal være medlem for at deltage i eskadren, men oplysningerne på hjemmesiden er tilgængelige for alle.

content-loader
content-loader
content-loader