Gå til hoved-indhold
Udstyr
Rebelinen gået i bekneb i bommen, så storsejlet krøllede en anelse.
Udstyr
Ikke Kronborg om styrbord, men Svanemølleværket lige i næsen.
Udstyr
En flot fuldmåne afsluttede en dejlig lørdag eftermiddag.

Ny bådejer: Næsten vinterklar

Efter årets sidste herlige sejltur på Øresund lørdag, fik jeg tømt båden for det meste – på en ualmindelig regnvåd søndag.

Af katrine bertelsen |

Efter en tur omkring Ikea, for at købe plastikkasser til opbevaring, gik turen til Svanemøllehavnen. Til sammenligning med lørdagens helt vidunderlige solskinsvejr, blev det en noget fugtig affære. Det stod ned i stænger.

Efter at have pakket det hele ned i de nys indkøbte kasser, fik jeg slæbt alt fra autopilot over sejlertøj til potter og pander mm. op til bilen.Nu mangler der kun hynder og sejl, og så alt det der med kølervæske, og tømning af vandtank mm. Jeg satser på en solrig næste weekend, så hynderne ikke kommer sjaskvåde hjem, og kvalificeret hjælp til alt det andet ...

Eftermiddag i sol på Øresund

Til alt held havde jeg lige nået at få en tur på Øresund lørdag, og det blev en dejlig eftermiddag med sol og 6-7 m/sek. vind. Hun gik fint – 5,5 knob på kryds, spørgsmålet er så bare, om hun yder ret meget mere ved højere vindstyrker? Det får vi se ...

Riggen skal gåes efter

Desværre var rebelinen gået i bekneb i bommen, så storsejlet krøllede en anelse, og en klampe til skødning af fokken knækkede. Det spolerede dog ikke glæden ved at have Øresund næsten for sig selv.

Men riggen skal gåes efter, både den løbende og stående. Til foråret skal masten af, og samtlige blokke, spilaflastere på dæk etc. tjekkes omhyggeligt, flyttes eller udskiftes, så de sidder mere hensigtsmæssigt. Det er nemlig sådan, at det er ret svært at få storsejlet op, da faldet løber lidt skævt – i forhold til det optimale – og bådens clamcleats er slidt op, så det hele glider ud. Det dur bare ikke.

Jeg slipper nok heller ikke for at trække det hele ud af bommen, for at få styr på og optimere rebelinerne. For det første sidder de jo fast, for det andet er den hulens tung og svær at rebe. Måske der også skal lidt mere udveksling på noget af det, jeg er jo hverken særlig stor eller stærk!

Vant og stag er heller ikke nye. Så selvom de ser fine ud, skal de tjekkes for lus og knæk, især ved vantskruerne. Men jeg er ved godt mod. Indtil videre koster de enkelte dele, der skal udskiftes ikke en herregård, men det løber da op. Jeg har sat 10.000 kr af til at optimere hende, men det slår nok ikke til, da en ny kortplotter også er med på ønskesedlen. Men det er jo snart jul ...

content-loader
content-loader
content-loader