Gå til hoved-indhold
Ida Marie Baad, tv. og Marie Thusgaard tog i går til Idrættens-Hus for at modtage Scholarship fra IOC.Kapsejlads
Ida Marie Baad, tv. og Marie Thusgaard tog i går til Idrættens-Hus for at modtage Scholarship fra IOC.

VM-sølvvinderne jubler over de får 100.000 kr. hver af IOC

- Pengene vil give os mere ro i hverdagen og flytte os lidt tættere på en medalje i Rio, siger Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der håber at være gældfrie før OL starter.

Af Troels Lykke |

DIF vil gerne lave så mange olympiske medaljer til OL 2016 som muligt, en holdning vi selvfølgelig bakker 10000 % op! Vi er så heldige at være blandt de 9 danske atleter som af IOC og DIF modtager et Olympic Scholarship.

Det skriver de to europamestre og VM-sølvvindere i 49erFX på deres hjemmeside

Formålet er at støtte atleter, som har chance for at vinde olympiske medaljer, med ’det ekstra’ økonomisk, så de danske atleter bliver mere konkurrence dygtige mod de fuldtids professionelle udenlandske konkurrenter.

Vi er virkelig glade og stolte over at modtage det her scholarship. Udover at det er et stort klap på skulderen, tror vi også pengene vil give os mere ro i hverdagen og flytte os lidt tættere på en medalje i Rio, skriver de videre.

Håber på gældfrihed

I går talte minbaad.dk med Ida Marie Baad. Om deres økonomi siger hun:

- Lige nu får vi det til at løbe rundt. Målet er at vi efter 2016 er gældfrie, siger hun. Og penge får de akut brug for, da Marie Thusgaard og en midlertidig gast, knækkede deres topmast til DM, på hjemmebane i Aarhus.

- Den koster omkring 10.000 kroner, og man kan ikke forsikre dem, siger Ida Marie Baad.

Støtten, som også gasten Marie Thusgaard og 49eren Jonas Warrer får, løber fra 1. september 2014 frem til og med OL i august 2016 og er på 500 dollars pr. måned i de 24 måneder samt et rejselegat på 5.000 dollars.

Det svarer til i alt 100.000 kr. med den nuværende dollarkurs. Scholarship betales bagud hver 4. måned. Mister atleten sin mulighed for OL-kvalifikation og i sidste ende OL-udtagelse ophører støtten.

Marie Thusgaard var rorsmand, da topmasten røg med en låne-gast til DM i 49erFX, der blev vundet af søstrene Schütt.

content-loader
content-loader
content-loader