Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Jan Flindt modtager checken på 75.000 kr fra Nordeafonden. Foto: skb.dk
Sejlklubber
På trods af vandskræk, har alle børnene lært at svømme. Foto: skb.dk
Sejlklubber
En stille eftermiddag i Køge Bugt. Foto: skb.dk

75.000 kr til Sejlklubben Køge Bugt

Et projekt for børn med særlige behov, udløser nu en kontant gave fra Nordea. Projekt MOB starter 3. hold i år, og nu med nye både.

Af katrine bertelsen |

Sejlklubben Køge Bugt, med ungdomsleder Jan Flindt i spidsen, kan nu krone Projekt MOB med en kontant gave fra Nordeafonden. Med 75.000 kr fra Nordea og det samme beløb fra Greve Kommune, har Jan Flindt allerede bestilt to Feva- og tre Tera-joller, til klubbens ungdomsarbejde.

Navnet MOB, ”mand over bord” skal symbolisere, at en eller flere personer er faldet i vandet og skal reddes om bord på fartøjet igen.

Projekt MOB, der startede i 2012, opstod ud fra en ide om, at Sejlklubben Køge Bugt Ungdom, gerne ville give en gruppe børn og unge fra Greve Kommune, der ikke ville have mulighed for at dyrke sport, en indføring i sejladsens mysterier.

- Det startede egentlig med, at jeg ville give nogen, der ikke normalt fik chancen, en mulighed for at lære at sejle, og fungere på lige fod med de andre unge i sejlklubben, fortæller ungdomsleder i SKB, Jan Flindt.

Jan Flindt har en baggrund som fodboldtræner, og her oplevede han meget stærk konkurrence.

- Jeg så, at sejlsport var anderledes, og meget mere inkluderende, fortæller han, så det var en meget bedre indgang til et normalt ungdomsliv.

Greve Kommune var med på ideen

Han henvendte sig til Greve kommune, der var meget positive og hjalp med at få projektet i gang. Et samarbejde med Club Havana, en ungdomsklub for 60 børn med særlige behov, fandt seks unge, der havde lyst til at være med, og sejlklubben fandt tre unge i klubben, der ville assistere med træningen.

Jeg græd på vejen hjem

- På det første hold var der to, der havde så stærk vandskræk, at de nærmest ikke kunne klare et brusebad, siger Jan Flindt, men kort tid efter var de samme børn med til svømmeundervisning og kæntringsøvelser.

- Det første halve år græd jeg af glæde i bilen, hver gang jeg var på hjem fra klubben. Det var bare så positivt, der var så mange sidegevinster, og jeg var bare så glad, fortæller Jan Flindt.

Mor til Sara fortæller. - Det er så lidt at vores børn kan gå til i fritiden, da det er meget få steder der er plads til dem, da de bliver forstyrret af alt for megen uro omkring sig. De fleste steder gælder det om at være den bedste, og ikke som det er her: At være en del af fællesskabet.

- Mange forældre og søskende har meldt sig ind i klubben for at lære at sejle, fortæller Jan Flindt. Og det var også noget af det, jeg håbede på: At det kunne blive en familieaktivitet.

Efter to sæsoner har de to hold på i alt 12 børn lært at sejle og svømme. Flere kan dog ikke klare at sejle på egen hånd, men frafaldet er minimalt. Kun en er sprunget fra og to er kommet på efterskole. - Men de kommer tilbage, det er jeg helt sikker på, fastslår Jan Flindt.

Meget snart starter 3. hold for seks børn og unge med særlige behov. Denne gang er der fem nye både at sejle i.

content-loader
content-loader
content-loader