Gå til hoved-indhold
Frida Hangel fra Frederikssund og Christian Okkels fra Kolding Sejlklub er blandt de aktive unge. Foto: Flemming Ø. PedersenSejlklubber
Frida Hangel fra Frederikssund Sejlklub og Christian Okkels fra Kolding Sejlklub er blandt de aktive unge. Foto: Flemming Ø. Pedersen

Unge sejlere vil skabe stærkere netværk

Unge på Klubkonferencen lavede egen workshop med ideer til, hvad klubberne kan gøre for at appellere til unge sejlere. Løsningen hedder stærkere netværk mellem de unge – på tværs af klubberne.

Af Troels Lykke |

Et velkendt problem i sejlsporten er, at klubberne mister unge medlemmer. Når sejlerne bliver 16-18 år får de nye interesser, der knytter sig til voksenlivet – samtidig med, at kravene til uddannelse bliver skruet i vejret.

Dansk Sejlunions projekt PULS & Vand i håret har stort fokus på aktiviteter, der appellerer til unge – hvilket i høj grad prægede dagsordenen på årets Klubkonference, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Men hvad siger de unge selv?

For første gang havde Klubkonferencen deltagelse af en stor gruppe af unge sejlere. Knap 40 unge mellem 16 og 25 år var med i Vingsted, hvor de dannede deres egen workshop – med egne bud på, hvordan sejlsporten bliver bedre til at motivere unge sejlere.   

Vi efterlyser netværk

”Vi lavede en brainstorm og fandt hurtigt ud af, at bedre netværk er noget, som vi næsten alle sammen efterlyser,” fortæller Frida Hangel, ung deltager ved Klubkonferencen – og medlem af Frederikssund Sejlklub.

Der er ikke langt fra tanke til handling. Så allerede inden konferencen sluttede, havde de unge oprettet en ny Facebook-gruppe for unge sejlere – på tværs af klubberne.

Facebook-gruppen hedder ”Ung til Ung – Dansk Sejlunion”

Trods navnet er gruppen helt uafhængig af Dansk Sejlunion. Det er udelukkende de unge selv, der driver gruppen – og det er netop en del af pointen.

Direkte kommunikation

”Ideen er, at her kan unge sejlere kommunikere med hinanden direkte. Uden, at det sker gennem klubben eller gennem Dansk Sejlunion,” forklarer Christian Okkels fra Kolding Sejlklub.

Frida Hangel nævner et konkret eksempel en barriere, der får unge til at fravælge sejlsporten.

”Hvis du flytter til en ny by for at studere, så kan det være lidt svært lige at gå ned til sejlklubben, hvor du ikke kender nogen. Men med et netværk kan man komme i kontakt med nogle unge fra den nye klub – og så er det nemmere at komme i gang,” siger hun.

Unge-workshoppen havde mange andre ideer, der også kredser om netværk og fællesskab som nøgleord for de unge i sejlklubberne.

Blandt ideerne var en sejlerfestival i sommerperioden, ungdomsweekender og i det hele taget initiativer, der skaber ung-til-ung kontakt på tværs af klubberne.

 

Den nye Facebook-gruppe er nu oppe på 313 medlemmer og en styregruppe er i støbeskeen.

content-loader
content-loader
content-loader