Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Det hele har jo alligevel kun een mening: Det skal være sjovt, mener Finn B. Andersen.

Opti-sejlads i Hundige i 80erne skulle være sjovt

- I godt vejr sejlede optimisterne i Bugten uden for sandøerne, men i dårligt vejr holdt vi dem inde bag sandøerne, hvor der i det mindst var bølgelæ, skriver Finn B. Andersen fra Hundige Havn.

Af Troels Lykke |

Finn B. Andersen har sendt en blog omkring Opti-sejlads:

Inden Hundige Havn blev bygget var Hundige Bådeklub (HBK) en strandklub bag nogle sandøer, der lå hvor Strandparkens kystlinie er i dag.

I godt vejr sejlede optimisterne i Bugten uden for sandøerne, men i dårligt vejr holdt vi dem inde bag sandøerne, hvor der i det mindst var bølgelæ.

Dér var vandet bare ikke var særligt dybt, så vi forsynede jollerne med nogle kortere sværd. Ungerne brokkede sig aldrig. Det var jo dem alle, der de aftener sejlede en lille smule mere sidelæns.

Min ene søn havde desuden årer til sin optimist og fik meget god tid til at gå med tulle rundt med et fiskenet.

Ungerne skulle naturligvis kunne svømme, og de lærte også at rejse en jolle - igen og igen - på en en festlig vintereftermiddag i den lokale svømmehal.

De blev helt fortrolige med jollens egenskaber og deres egen kunnen. Der kan i øvrigt gå 12 børn og 2 voksne i en jolle før den synker, fandt vi ud af !

Da Hundige Havn var ibrugtaget, lod vi ved nogle stævner i dårligt vejr de yngste optimister sejle inde i havnen. Hundige er jo en dejligt rummelig havn, så vi kunne nemt udlægge en passende krævende bane inde i havnen.

Det var også populært blandt forældrene. De dage var der jo masser af gode tilskuerpladser. Fædre løb desuden fra bro til bro og råbte “gode” råd til deres poder eller skændtes med andre fædre om lufferet o.l. – som ingen af dem kendte ret meget til. Ungerne tog det alid mest roligt.

Start og mål var imellem en brospids og en bøje. Mindst en af førnævnte fædre kunne altid se en tyvstart, men dommeren var naturligvis “døv”.

Bevares, der er vist ikke helt så god plads i Århus, men jeg synes alligevel, at man i dårligt vejr skal lave noget inde i havnen for de mindste.

Det hele har jo alligevel kun een mening: Det skal være sjovt. Er det ikke sjovt, er det ligegyldigt. Man kan jo komme fint gennem livet uden at kunne sejle jolle.

I 1980 havde vi i HBK 70 juniorer. Nu er det desværre mere end 10 år siden, at vi har haft en eneste. Vor naboklub, Sejlklubben Køge Bugt (SKB), har heldigvis en del juniorer endnu.

M.v.h.

Finn B. A.

content-loader
content-loader
content-loader