Gå til hoved-indhold
Faurby 2star Cup er for alle, både inkarnerede kapsejlere og tursejlere. Foto: Rune DorowKapsejlads
Faurby 2star Cup er for alle, både inkarnerede kapsejlere og tursejlere. Foto: Rune Dorow

Faurby 2star Cup på en dag

Faurby 2star Cup – Danmarks hyggeligste endagssejlads for to personer i det skønne Lillebælt rundt om øerne Bågø og Brandsø – I alt 32 sømil.

Af katrine bertelsen |

Når Faurby 2star Cup skal sejles lørdag den 21. juni for 7. år i træk bliver det med fokus på familierne. Middelfart og Fredericia sejlklubber inviterer for 7. år til 2 m/k sejlads i samarbejde med byens værft, Faurby Yacht, i det nordlige Lillebælt.

- At komme ud på vandet, nyde naturen og opleve Lillebælt er fantastisk. En oplevelse man ofte deler med familien.

- At blive sluppet løs på kapsejladsbanen, konstant på udkig efter strøm og vindspring, i jagten på mere fart er fantastisk. En oplevelse man ofte deler med en ligesindet kapsejler.

Uanset hvilken af de to ovenstående udsagn, du hører til er underordnet. Faurby 2star Cup er for dem begge. Passionerede kapsejlere og tursejlere får muligheden for at mødes på samme bane, med samme vilkår, men med hver sin indgangsvinkel.

- Kapsejleren bliver udfordret med færre hænder. Tursejleren nyder de fire hænder, som båden er vant til.

- Kapsejleren skal tænke på at båden ikke kan håndteres som den plejer med mange gaster, Tursejleren sejler som normalt med samme besætning.

Med eller uden DH

Praktisk bliver deltagerne delt i løb, alt efter om de har DH-mål eller ikke, men derudover er det samme bane der sejles. Alle deltagere starter efter respit. Det vil sige at man har sit eget start tidspunkt, således at man undgår tætte situationer i start området.

Kortere distance

Faurby 2star Cup drejer sig i høj grad om at få en fælles oplevelse, at mødes med andre sejlere på tværs af tursejlads og kapsejlads. For at fremme dette har Faurby 2star Cup i år valgt en kortere distance.

Den nye rute giver tursejlerne en tidsmæssig mere overskuelig tur, hvor man sagtens kan invitere fruen eller manden med, men samtidig også giver kapsejlerene udfordringer i forhold til strøm og vindvinkler.

Lørdagen starter med et flot morgenbord, som er gratis for alle deltagere, som delvist bliver sponsoreret af Strib Bageren. Efterfølgende bliver deltagerne sendt afsted på ruten fra Middelfart Marina for igen at returnere i løbet af eftermiddagen.

Når sidste båd er i mål vil der være præmieoverrækkelse med løbspræmier sponsoreret af Faurby Yacht sammen med lodtrækningspræmier til alle gennemførte både. Som noget nyt i år vil der derefter være helstegt pattegris til dem som tilmelder sig til spisning. Tag gerne familien med om aftenen.

Læs mere på Faurby 2star Cup’s hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig.

content-loader
content-loader
content-loader