Gå til hoved-indhold
Glade vindere til Sail Extreme. foto: sailextreme.dkKapsejlads
Glade vindere til Sail Extreme. foto: sailextreme.dk

Faaborg opti-sejler udtaget til VM

Fåborg Sejlklub har svært ved at få armene ned, efter Johan Beckett er blevet udtaget til verdensmesterskaberne i Optimistjolle.

Af katrine bertelsen |

Johan Beckett, Faaborg Sejlklub, er udtaget til verdensmesterskaberne i Optimistjolle med en placering som nummer 4 på den Danske Rangliste, efter Pinsens store jollestævne i Kerteminde. Det er første gang i 10 år Faaborg Sejlklub er repræsenteret ved det prestigefyldte VM stævne.

Pinsen var en kulminationen på det store arbejde, der de senere år er blevet lagt af frivillige i Faaborg Sejlklub. Klubben havde en lang række sejlere med som deltagere i Danmarks største Jollestævne, Sailextreme i Kerteminde.

Til VM i opti og NM i opti og Zoom8

Sail Extreme er det sidste store ranglistestævne til årets udtagelser, og det endte med udtagelser til både Verdensmesterskabet i Optimistjolle, og Nordisk mesterskab i både Zoom8 jollen og i Optimistjolle.

– At Faaborg Sejlklub med Johans udtagelse til VM igen er med helt i toppen af den Danske optimist-elite, kan vi være meget stolte af, siger formand for Faaborg Sejlklub, Jakob Frost, og fotsætter.

– Faaborg Sejlklub har med sin meget aktive ungdomsafdelinge udviklet sig til at være en af de, set i forhold til vores bys størelse, allermest aktive og vindende sejlklubber i Danmark, det er vi utroligt stolte af.

Ud over Johan Beketts udtagelse til VM blev Oliver Bløcher og Albert Beckett udtaget til Nordisk Mesterskab i Optimist, og det lykkedes Marie Louise Harboe at kvalificere sig til Nordisk Mesterskab i Zoom8 jolle.

Ved Sailextreme deltog endvidere med flotte resultater, i Optimisternes næstbedste række, B-rækken, Christian Schwartz, Magnus Bang Pedersen, og Katrine Schwartz, og i C rækken Frederik Bløcher. Og Asger Beckett i Europajolle.

De Nordiske Mesterskaber afholdes i Norge i juli måned, og Verdensmesterskabet i Optimist sejles i oktober i Argentina.

100 års jubilæum i Faaborg Sejlklub

På lørdag den 14/6 fejrer Faaborg Sejlklub i øvrigt sin 100 års Jubilærums sæson med masser af aktivitet på havnen ved sejlklubben i Faaborg.

Hele eftermiddagen er klubben åben for gæster, som har mulighed for at prøve de mange tilbud på vandet.

Resultater fra Sail Extreme kan ses her.

 

 

content-loader
content-loader
content-loader