Gå til hoved-indhold
Fotos: Sejlklubben Neptun VejleKapsejlads
Fotos: Sejlklubben Neptun Vejle
Kapsejlads
Kapsejlads

97 jollesejlere indtog Vejles nye lystbådehavn

Vejles nye lystbådehavn er netop blevet færdig. Sejlklubben Neptun indviede de nye faciliteter med et stort jollestævne.

Af katrine bertelsen |

Vejle Lystbådehavn er så ny, at den først bliver indviet den 21. juni. I den nye havn er der plads til ca. 650 både op til 60 fod.

Det meste af vinteren og hele foråret har Sejlklubben Neptuns ungdomsafdeling knoklet med at flytte ungdomsafdelingen fra Tirsbæk og ind på klubøen i Vejles nye lystbådehavn. Flytningen har været et kæmpearbejde og har krævet mange frivillige hænder og arbejdstimer. Det fortæller Sejlklubben Neptun Vejle.

Stort jollestævne for de yngste

På trods af dette store arbejde havde ungdomsafdelingen overskud til at afholde deres traditionsrige Neptun Forårs Cup for A, B og C optimister, Zoom8, Tera og Fevajoller.

Alle var spændte på, hvordan stævnet ville gå. I Tirsbæk var det altid en stor succes, kunne det lykkedes igen i de nye rammer?

Invitationen blev sendt ud med en opfordring til deltagerne om, at udvise forståelse for, at det var det første stævne i Vejles nye lystbådehavn. Tilmeldingerne tikkede ind og på dagen Kristi Himmelfartsdag ankom der 97 forventningsfulde sejlere med forældre og søskende. Vi skønner, at der har været ca. 300 mennesker, der på en eller anden måde, har været en del af vores stævne.

Det blev rigtig godt

Og ja, stævnet blev igen en stor succes. Klubøen, facilitterne, ja, hele Vejles nye lystbådehavn bestod med glans stævneprøven. Det lover godt for fremtidens stævner. Der var kun enkelte kritikpunkter, som vi vil forsøge at rette op på til næste gang. Ellers var der stor ros fra sejlerne, forældrene og andre involverede.

Den sejladsmæssige side af stævnet gik også godt. Den store bane for A og B optimister, Zoom8, Tera og Feva joller blev lagt lige på den anden side af Vejle fjordbroen.  På denne bane blev der sejlet mellem 4 og 7 sejladser og på Fevabanen sluttede Sejlklubben Neptuns egne sejlere med både en 1. og en 2. plads.

Efter et anderledes skippermøde for C-optimisterne, hvor banen blev gennemgået ved hjælp af oppustelige badedyr, et trafiklys og flag kom C-sejlerne ud på banen, der var lagt lige ude foran lystbådehavnen. På denne bane blev der, afbrudt af frokost på land, sejlet syv sejladser.

Efter sejladserne var der stort kagebord til alle. Herefter var der præmieoverrækkelse, hvor der også var præmier til alle.

Du kan se alle resultater fra stævnet på Sejlklubben Neptun Vejles hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader