Gå til hoved-indhold
Bådejerne kan ånde lettet op i denne omgang. Foto: Brøndby Strand SejlklubKort Nyt
Bådejerne kan ånde lettet op i denne omgang. Foto: Peer Christensen/Brøndby Strand Sejlklub

Stormen 'Alexander' bliver ikke en rigtig storm

Vi må (heldigvis) kigge langt efter vindstød af orkanstyrke. Kun Bornholm har en reel risiko for en regulær storm, men Sønderjylland, Fyn, Sjælland og Lolland/Falster kan få kuling af stormstyrke.

Af Troels Lykke |

På Bornholm kan det blive storm, men I resten af landet bliver det 'blot' til et kraftigt blæsevejr med vind af kulingstyrke - måske stormende kuling - som hen over den sydlige del af landet kan blive med vindstød af stormstyrke, skriver TV 2.

Det er det lille intense - og nu og så drilske lavtryk - der i dagens løb skal passere gennem Danmark, der ifølge prognoserne ser ud til at udvikle sig knap så voldsomt som først antaget.

Lavtrykket nærmer sig dog landet ret planmæssigt i løbet af dagen. Det giver således opfriskende vind - først i de sydvestlige egne.

I løbet af eftermiddagen og aftenen vil der hen over Sønderjylland, Fyn, store dele af Sjælland, Lolland/Falster kunne komme kuling med vindstød af stormstyrke, viser TV 2s  vejrkort.

Når det kraftigste vindfelt når ud over Østersøen kan det i aften på Bornholm ganske kortvarigt blive til storm med vindstød nær orkanstyrke.

content-loader
content-loader
content-loader