Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Vandstanden var lav i Brøndby i går, viser Brøndby Strands Sejlklub på deres facebook-side.

Vindstød op i underkanten af orkanstyrke ved kysterne fredag

Lavtrykkets dannelse og bane minder lidt om den udvikling, som 'Allan' havde den 28. oktober sidste år, fortæller TV 2.

Af Troels Lykke |

Lavtrykket dannes på en lille frontbølge over De Britiske Øer og udvikles herefter på sin vej mod Danmark. Præcis hvilken bane og hvor meget lavtrykket udvikles inden det rammer landet er usikkert men afgørende for, hvor voldsom blæsten bliver herhjemme, sådan skriver TV 2, der viser vejrkort

Det bedste bud lige nu er, at lavtrykket tager en bane lige igennem landet sent fredag eftermiddag og aften.

Herved får man i de sydlige og østlige egne meget blæsende vejr med hård eller stormende kuling og især ved kysterne risiko for fuld storm med vindstød op i underkanten er orkanstyrke.

Nord for lavtrykket strømmer koldere luft fra Den Skandinaviske Halvø frem mod Nord- og Midtjylland, og her kan regnen i eftermiddags- og aftentimerne derfor gå over i slud og tøsne ved temperaturer kun lige over frysepunktet.

Det sidste ord er ikke sagt
Selvom der kun er ét døgn til, at det hele skal foregå over Danmark, så er det sidste ord langt fra sagt om fredagsvejret.

Lavtrykkets dannelse og bane minder lidt om den udvikling, som 'Allan' havde den 28. oktober sidste år, men uvejret forventes dog ikke at komme op i nærheden af den voldsomme kaliber, som gav nye danske vindrekorder dén oktoberdag for lidt over et år siden.

Kilde: TV 2

content-loader
content-loader
content-loader