Gå til hoved-indhold
Den nordlige del af 79th Street Boat Basin blev ødelagt af først Irene og derefter Sandy, og det er endnu ikke blevet repareret. Foto: Signe StorrTur
Den nordlige del af 79th Street Boat Basin blev ødelagt af først Irene og derefter Sandy, og det er endnu ikke blevet repareret. Foto: Signe Storr

Signe i New York: Vi holder øje med orkanen Arthur

- En ven sendte os en mail om at holde øje med Arthur; årets første orkan der er på vej op langs USA's østkyst med kurs mod New York, skriver Signe Storr, der nu ligger ved en bøje i New York.

Af Signe Storr, New York |

På Manhattan er der kun marinaer på vest-siden ud til Hudson-floden, og jo længere syd på Manhattan marinaerne ligger, jo dyrere bliver de: 15 - 20.000 D.kr. er en meget almindelig pris for vores lille 30 fods båd - om måneden!

De billigste muligheder ligger på Jersey-siden af Hudson, hvor vi kan ligge for omkring 10.000 kr. om måneden, men så skal vi med en færge frem og tilbage til Manhattan.

Den billigste marina på Manhattan ligger i den nordlige del af Manhattan, på W 79th Street, og er en del af statsparkerne. Vores amerikanske cruising-venner har talt varmt for en bøje her, men jeg har været mest stemt for at ligge ved en bro.

Hvis vi skal ligge ved en bøje, så bliver vi meget afhængig af hinanden, med mindre vi anskaffer os to gummibåde (og jeg lærer at betjene dem).

Et besøg hos 79th Street Boat Basin viste dog, at vi kunne ligge fire måneder ved en bøje for mindre, end hvad en enkelt måned i en Jersey marina ville koste os, plus vi ville slippe for færgeturen. Så med tanke på alt det sjov, vi i stedet kunne have for pengene, besluttede vi os straks for en bøje.

Desuden er broerne i marinaen gamle flydebroer, der ligger og banker ind i hinanden, så vi synes, vi ligger bedre for en bøje, selvom det er en lidt lang tur i gummibåden  (som vi stadig kun har en af, og som kun Henrik kan operere).

Orkan på vej
Vi havde dog ikke ligget længe for vores bøje, for vi overvejede at flytte os igen. En ven sendte os en mail om at holde øje med Arthur; årets første orkan der var på vej op langs USA's østkyst med kurs mod New York.

Vi begyndte straks at følge med i udviklingen af Arthur, der gik fra at være en tropisk storm til en kategori 2 orkan, og vi spekulerede på, hvor vi kunne flytte båden hen.

Ville det være sikkert nok at ligge i en marina i Hudson, hvis store vandmasser væltede ind i havnebassinerne? Alt imens blev vejret dårligere. Den ene anden aften måtte vi i voldsomt regnvejr og lyn og torden i gummibåden imod vind og strøm.

En anden aften havde vi i stedet strøm og vind med os, men der var så store bølger på Hudson, at vi surfede ned af dem i gummibåden.

Bølgerne løftede broerne i bassinet op, så de tippede gummibådene på hovedet. Vi så dog heldigvis kun udkanten af Arthur, da den drejede i øst i stedet for i vest, men jeg syntes alligevel, det var lidt ubehageligt.

Vi har fået at vide, at under orkanen Irene var hele den ene side af marinaen blevet løftet op af enorme vandmasser og kastet tilbage igen, hvorefter Sandy senere havde revet den fra hinanden.

Så set i det perspektiv er et par gummibåde med bunden i vejret jo småting! Men jeg håber dog stadig, at vi har set det værste vejr, vi skal se for de næste par måneder.

North Cove marina ved finansdistriktet havde plads til os, men det ville koste os 3000 USD om måneden.

Liberty Landing Marina i Jersey med udsigt til Manhattans finansdistrikt.

Capibara ligger for en bøje nord for 79th Street Boat Basin.

Vi er på vej ud til båden i regnvejr og blæst.

 

Kort over Manhatten. Henrik og Signe ligger ved 79th Street Boat Basin.

Rindom udbygger sin EM-føring: - Jeg laver gode starter og har meget fart

Den suveræne dansker fortsætter sin dominans ved mesterskabet, hvor det mentale har stor betydning. Det fortæller den tilfredse sejler til Minbaad.dk. Anna Munch holder fast i top-10.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Casper mod Skagerrak - DR-dokumentar går bag om surferens imponerede rekord

18 timer og 30 minutter brugte SUP-verdensmesteren i 2018 på at krydse farvandet mellem Danmark og Norge. En imponerende bedrift, der kræver mental såvel som fysisk forberedelse. Danmarks Radio var med på sidelinjen før, under og efter rekordsejladsen.

Links til andre sites