Gå til hoved-indhold
Baneændringer var snarere reglen end undtagelsen, til Dragernes sæsonstart på Øresund. Foto: Hellerup SejlklubKapsejlads
Baneændringer var snarere reglen end undtagelsen, til Dragernes sæsonstart på Øresund. Foto: Hellerup Sejlklub

Knarr-sejler Kim Bruhn Petersen vandt i Drage

Weekenden bød på særdeles vanskelige vindforhold for Dragerne i Hellerup. Men Kim Bruhn Petersen, der også sejler Knarr, viste klasse og tog 1. pladsen.

Af katrine bertelsen |

Weekendens Drage-stævne i Hellerup, bød på vind fra alle retninger og alle styrker – af og til på næsten samme tid.

Det bedste eksempel på de svære forhold og tætte konkurrence stod Frank Berg og hans besætning for. De indtog sidstepladsen i to sejladser og blev 2 og 3 i de sidste. I en sejlads var "My Way" nr. et ved topmærket, men sidst ved bundmærket.

Efter lørdagens fire sejladser lå Søren Hvalsø i "Flawless" i spidsen – måske takket være gæsteoptræden af David Holm ved roret. Kun ét point skilte de første fem både.

Lørdag slem – søndag værre

Var lørdagen vanskelig, blev søndag ikke lettere. Søndagens vindforhold gav deltagerne ved Hellerup Sejlklubs Dragon Øresunds Mesterskab store udfordringer.

Dagens første sejlads var ellers startet fint i forholdsvis svag sydlig vind, men da bådene nåede gaten efter en baneomgang, sprang vinden pludseligt til stik vest og døde næsten helt. Dommerne valgte at skyde sejladsen af og prøve igen. Derefter kom og gik bygerne med både regn og blæst, så der blev sejlet i alt mellem 2 og 12 m/s  meget springende vind.

– Det var en speciel oplevelse, fortæller baneleder Christian Lerche til minbaad.dk. Bygerne kom på stribe, og sigtbarheden var næsten lig nul, så længe det stod på.

Kun seks både i sidste løb

- Den drilske luft gjorde, at kun seks både sejlede den sidste sejlads. To både havde flænget deres spiler, og hos enkelt var det fokken det var gået ud over, siger Christian Lerche.

Så meget desto mere fortjener det anerkendelse at Kim Bruhn Petersen, Thomas B. Schmiidt og Anders Halsteen (SKS og HS) besatte førstepladsen i tre af dagens fire sejladser - og blev en suveræn vinder af stævnet.

I alt 11 både deltog i Dragernes danske sæsonstart i Hellerup, der snart følges op af Nordisk Mesterskab, også i Hellerup, hvor denne journalist er med på dommerbåden. Derefter følger DM i Hornbæk, Prins Henrik Silver Trophy arrangeret af Marselisborg/KDY.

Se resultater fra weekendens sejladser her. (PDF)

content-loader
content-loader
content-loader