Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen er klar til at kæmpe for Danmark i Finnjollen. Foto: Troels Lykke

Danske sejlere jagter OL-billetter i Santander

Nationspladser til OL i Rio er hovedmålet, når de danske landsholdssejlere fredag indleder VM for alle ti olympiske bådklasser. - Ubetinget vigtigste stævne siden OL, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Af Troels Lykke |

De næste ti dage frem er Santander på den spanske nordkyst ramme om VM for de olympiske bådklasser. I runde tal vil VM-stævnet omfatte omkring 1000 både og 1500 sejlere fra 100 lande.

Selv om der er VM-medaljer i spil, så handler stævnet i lige så høj grad om, at 50 procent af alle nationspladser til OL i Rio, 2016, bliver uddelt. Og det er OL-billetterne, der har højeste prioritet for de danske sejlere ved VM.

”Målet er at sikre mindst fire og gerne fem eller seks danske OL-pladser,” siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

Ganske vist er der senere hen nye chancer for at indløse OL-adgang, men det en klar fordel at få billetterne sikret så tidligt som muligt.

”VM i Santander er ubetinget vores vigtigste stævne siden OL i London – og før Rio. Det vil give ro i vores forberedelser at få flest mulige nationspladser i hus allerede nu,” siger Thomas Jacobsen.

”Selvfølgelig skal vi også gå efter podiepladserne ved VM. Vi skal være tilfredse med én medalje. To vil være en bonus,” siger han.

Bud på topplaceringer
Danmark har i alt 33 sejlere med ved VM og er repræsenteret i ni ud af de ti klasser.

Det mest oplagte bud på en dansk topplacering er i kvindernes 49erFX, hvor Danmark har hele tre både i verdenseliten, anført af de dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub.

I mændenes 49er har den seneste tid budt på et par ændrede besætninger. Tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer sejler nu med Anders Thomsen, og trods relativ kort tid sammen i båden, bør de have rimelige muligheder for at sikre dansk OL-deltagelse i klassen.

Et andet stærkt dansk kort er i Laser Radial, hvor Anne-Marie Rindom for kort tid siden imponerede ved at vinde For-for-OL i Rio foran det meste af verdenseliten - karrierens hidtil største resultat.

Høgh er tilbage
I Finnjollen er OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen tilbage på startlinjen. Han stiller op med kun få ugers træning i kroppen, herunder ganske få dage på vandet. Målet for hans VM-deltagelse er at hjælpe den danske OL-plads i hus.

I den nye olympiske mixklasse Nacra 17 har Allan Nørregaard og Line Just vist stor fremgang de seneste måneder, med bl.a. en fjerdeplads ved EM. Der er yderligere tre danske både med i klassen, hvor en OL-plads også bør være inden for rækkevidde.

Mændenes Laser og RS:X er yderligere to klasser med potentiale til OL-kvalifikation.

Udtagelse følger i 2015-16
Spørgsmålet om, hvilke sejlere der til sin tid skal repræsentere Danmark i Rio, bliver afklaret via udtagelsessejladser i 2015-16. 

www.santander2014.com/

content-loader
content-loader
content-loader