Gå til hoved-indhold
Marie og Ida er netop vej til Santander. Her foto fra U-23 VM de vandt i år på hjemmebane. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Marie og Ida er netop vej til Santander. Her foto fra U-23 VM de vandt i år på hjemmebane. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Blog fra europamestrene: Fem dage til VM i Santander

Diætist, psykolog, meteorolog, bådsmand, fysioterapeut og trænere opvarter 32 danske OL-sejlere til VM: - Det bliver jo bare super lækkert, skriver 49erfxerne Ida og Marie fra lufthavnen.

Af Troels Lykke |

Med 10 forskellige bådklasser, 1.400 atleter fra 70 lande er det et kæmpe stort setup ved VM i Santander.

Vi er fordelt ud på 3 havne, hvor bådene er tæt pakket. Alt er afspærret og man skal akkrediteres for at få adgang til havnene.

Sådan skriver de dobbelte europamestre i 49erFX, Ida Marie Baad, og Marie Thusgaard på deres blog: idaogmarie.dk/ og de fortsætter:

Danmark stiller med 32 sejlere fordelt ud på stort set alle discipliner. Vi har bedst chancer for medaljer i 49erFX, 49er og Laser radial. Dansk Sejlunion står for logi og forplejning under hele stævnet.

Forkæles

Vi bliver indlogeret på et fint hotel, hvor Team Danmarks diætister har været i kontakt med køkkenet, så vi er sikre på at få den rigtig kost til alle måltider.

Der kommer både til at være plads til henholdsvis slanke og fedekure. Derudover stiller Dansk Sejlunion også med meteorolog, fysioterapeut, bådsmand, sportspsykolog og diverse trænere.

Så det er noget af et cirkus vi kommer ned til. Og der kommer til at være noget mere opvartning end vi er vant til. Men det bliver jo bare super lækkert!

Udover at være det mest prestigefyldte stævne efter de olympiske lege er det også her der sejles om nationspladserne til OL. I 49erFX skal vi være top 10 nation for at kvalificere en plads til Danmark.

Tre 49erFX i top 10

Fordi vi i Danmark er tre 49erFX besætninger, der for det meste alle ligger i top 10 til internationale stævner, regner vi stærkt med, at det ikke bliver noget problem at lave en nationsplads til OL.

Derfor er vores mål ikke blot at komme hjem med en nationsplads, men også at lave en medalje. Det seneste stævne, hvor verdenseliten mødtes, var til EM i Finland. Fordi vores EM er åbnet, deltog de bedste besætninger fra hele verden.

I og med vi løb af med sejren, er målet om en medalje ikke urealistisk. Den store forskel mellem niveauet til EM og VM er dog, at alle lande har VM som deres peak-stævne. Det medfører, at alle lande målretter træning og ressourcer mod netop dette stævne.

Intern udtagelse næste år

En VM medalje vil endnu ikke have nogle indflydelse på, hvem der kommer til at stille op for Danmark i 49erFX til OL i RIO 2016.

Udtagelsen til dette kommer til at starte i slutningen af næste år. Derimod vil en VM medalje sikre vores økonomiske støtte fra Team Danmark og Dansk Sejlunion, og derudover vil en medalje også afspejle, at vores træning bringer os i den rigtige retning (målet er jo Guld i RIO).

Fordi sejlsport handler meget om at finde den rigtige vej rundt på banen, er det at kende områderne hvor man skal sejle på en stor fordel.

Vi har derfor været i Santander af to omgange for at lære baneområderne at kende. Vi sidder nu i lufthavnen, hvor vi er på vej til Santander for tredje gang, denne gang er det dog for alvor!

Ida Marie og Marie Thusgaard, Aarhus Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader