Gå til hoved-indhold
Ida Marie og Marie Thusgaard kan få medaljer i dag. Foto: Mick Anderson/SailingpixKapsejlads
Ida Marie og Marie Thusgaard kan få medaljer i dag. Foto: Mick Anderson/Sailingpix
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Store chancer for medaljer i 49erFX til to danske hold - Se interview med Jena

Baad og Thusgaard i tæt duel med guld- og sølvvinderne fra seneste VM. Samtidig rykkede Jena Hansen og Katja Salskov frem på 4. pladsen. I 49er faldt Warrer og Thomsen tilbage. Live kl. 13.

 

Af Troels Lykke |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har gode chancer for at forsvare deres EM-guld, når det søndag går løs med tre korte ”theater style” finalesejladser ved EM-stævnet i Helsinki.

Blot fem point skiller de tre førende både. Forrest ligger verdensmestrene Maloney og Meech (NZ), der lørdag akkurat klemte sig foran Baad og Thusgaard i den samlede stilling. New zealænderne har 42 point, danskerne er blot et enkelt efter med 43 point, og som nummer tre følger Grael og Kunze (BRA) med 47 point. Det skriver sejlsport.dk.

Lørdag kom danskerne igennem de tre sejladser med placeringer som 5, 9 og 1.

"Vi er SÅ klar"
”I dag bød på mellem til meget vind. Det var svært at finde rundt på banen. Vi får lavet to halvdårlige starter i de første sejladser. I den sidste får vi endelig en god start og har nogenlunde styr på banen. Vi har en tæt kamp med to hollandske besætninger og de new zealandske piger. Efter en spændende lænser vinder vi sejladsen med én meter ned til den ene af hollænderne,” skriver de i en facebook-opdatering og tilføjer til slut:

”Vi er SÅ klar til at give den gas og de andre tæv!”…

Jena og Katja klar til angreb
 Der skal ikke meget til, før de tre førende både kan blive truet bagfra af Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der efter en skidt start har forbedret sig gennem hele EM-stævnet.

Lørdag leverede de en 4-2-5 serie. Ingen i feltet gjorde det bedre, og resultatet sender Jena og Katja tre pladser frem i stilingen til en 4. plads med 55 point.

”Vi har tænkt os at angribe medaljerne,” skriver de på facebook.

Maiken og Anne-Julie Fogh Schütt er den tredje danske båd i Medal Race. Lørdag fik de en 12-7-12 serie, samlet ligger de nummer 8.

Skuffende dag for Warrer og Thomsen
I 49er havde Jonas Warrer og Anders Thomsen en skuffende lørdag, der resulterede i en 13-12-13 serie.

Det sender dem to pladser ned ad rangstigen til en samlet 6. plads. Medaljerne er dermed er uden for rækkevidde i denne omgang.

De flotte unge fyre poserer mere i nøgen overkrop, nu da klassen også har de kvindelige 49erFX-sejlere med, lyder et ondt rygte i Helsinki. Her er det Mads Emil Lübeck, som Mick Anderson foreviger.

Warrer og Thomsen er på overraskende flot 6. plads. Foto: Mick Anderson/ www.Sailingpix.dk

content-loader
content-loader
content-loader